avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate roxana69

Activitate roxana69

Răspuns la discuția incetare CIM administrator SRL
Multumesc.
Administratorul unei societati comerciale care in prezent are contract de munca doreste sa inceteze acest contract prin acordul partilor (55 b). Poate semna decizia de incetare si la "angajator" si la "angajat"? Cine ar trebui sa semneze actele in acest caz?
O firma cu activitate resurse umane si salarizare trebuie sa declare la ITM ca se ocupa de o anumita societate? Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are firma din punctul de vedere al relatiei cu ITM. Codul Caen specific (7830) trebuie sa fie principal sau poate sa se regaseasca in cele secundare? Mentionez ca persoana care se va ocupa in firma de activitatea de resurse umane are toate calificarile necesare.(expert legislatia muncii, inspector resurse umane, inspector salarizare, master in managementul resurselor umane). Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția preaviz
Multumesc.
Discuție preaviz
Speta: a fost modificata functia din fisa postului de la o functie de executie la o functie de conducer. Schimbarea a fost facuta printr-o decizie interna, fara a fi modificata functia din Revisal. In cazul unei demisii care este durata preavizului? Poate fi obligat salariatul la un preaviz de 45 de zile?( nu a fost semnat nici un act aditional)
Răspuns la discuția revocare din functie de conducere
Multumesc.
Răspuns la discuția revocare din functie de conducere
Am rugamintea sa ma sfatuiti si pe mine. Am o situatie similara, doar ca modificarea functiei in Revisal a fost facuta pe baza unei decizii interne si nu pe baza unui act aditional. Acum cand se doreste revenirea la functia anterioara trebuie sa fac act aditional? Multumesc anticipat
Care sunt pasii legali de incetare a contractului de munca in cazul unui salariat care are probleme psihice? Stiu ca medicul de medicina muncii face o evaluare si poate spune daca corespunde postului pe care se afla in momentul de fata, dar nu imi este clar daca angajatorul mai este obligat sa-i ofere un loc de munca in societate avand in vedere ca salariatul are deja stari psihotice. Momentan am chemat familia pentru a prelua persoana.
Mai este valabila legea conform careia daca o societate plateste fond de handicap poate ca 50 % din suma sa o foloseasca cumparand produse de la unitati protejate? Daca raspunsul este afirmativ si se semneaza contractul ,de exemplu in luna aprilie, se pot scadea aceste facturi din suma aferenta fondului de handicap din martie?