avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revocare din functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revocare din functie de conducere

Buna ziua,

In luna martie am intocmit o decizie de numire intr-o functie de conducere in care am specificat ca este valabila pana la revocarea expresa de catre Directorul General. Aceasta decizie a fost dublata de un act aditional in care am modificat COR conform deciziei si in care am mentionat ca este valabil pe perioada valabilitatii deciziei amintite mai sus.

Luna aceasta se doreste revocarea deciziei de numire in functia de conducere emisa anterior, lucru pe care l-am si intocmit. Daca am specificat faptul ca modificarea de COR isi produce efectele pe perioada valabilitatii deciziei de numire inseamna ca angajatul revine automat pe pozitia detinuta anterior numirii? sau mai este necesar intocmirea si unui act aditional de modificare de COR?
Este corect d.p.d.v legislativ modul in care am intocmit actele?
Revisalul pot sa il operez in baza deciziei de revocare sau trebuie ca si decizia de revocare sa fie dublata de un act aditional?

in speranta ca m-am facut inteles va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxana69 , utilizator 06:44, 1 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati intocmit act aditional la numire, atunci va trebui intocmit act aditional si la revocare.
Am rugamintea sa ma sfatuiti si pe mine. Am o situatie similara, doar ca modificarea functiei in Revisal a fost facuta pe baza unei decizii interne si nu pe baza unui act aditional. Acum cand se doreste revenirea la functia anterioara trebuie sa fac act aditional? Multumesc anticipat
Va trebui intocmita decizie ,potrivit principiului simetriei actelor juridice.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii laura57 laura57 buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie: Un salariat al unitatii ... (vezi toată discuția)
Modificare cor? nicoletaart nicoletaart Anul trecut in 2012 am modificat functia unui angajat in Sef Birou \\\\"tehnic\\\\" - cor 121904, in 2013 noiembrie parca s-au mai adaugat cateva cor la ... (vezi toată discuția)
Revenire din functie de conducere ccmihaela ccmihaela In cazul in care o persoana a fost numita sef de serviciu si i s-a intocmit un act aditional la CIM pe aceasta functie, in baza unei decizii de numire pe ... (vezi toată discuția)