avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din functie de conducere

In cazul in care o persoana a fost numita sef de serviciu si i s-a intocmit un act aditional la CIM pe aceasta functie, in baza unei decizii de numire pe functie, fara a i se specifica o perioada, cum mai poate respectiva persoana sa treaca pe functia de baza, fara a fi considerata sanctiune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 26 Februarie 2013
Doar prin revocarea acelei... adica :
- se va emite o noua decizie de modificare a functiei
- se va incheia un nou act aditional prin care se va modifica functia actuala in functia avuta inainte (din sef de serviciu in .........)
In acest caz angajatul mai poate sa dea angajatorul in judecata ca l-a schimbat din functie? Angajatorul trebuie sa se justifice pentru schimbarea efectuata? Angajatorul nu isi propune sa numeasca pe viata un sef.
Conform art.41 din CM care prevede ca modificarea CIM (punctul 3 - felul muncii) se face doar cu acodul partilor, daca nu am acordul angajatului nu degeaba ii intocmesc decizie si act aditional?
1. Nu vad rostul actiunii in instanta daca s-a semnat de bunavoiie actul aditional de modificare a functiei.

2. Angajtorul nu este obligat sa justifice modificarea, intrucat in urma deciziei s-a semnat actul aditional de modificare a c.i.m.

3. Daca se doreste revenirea la vechea functie, atunci se poate incheia un nou act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare societate krisonuta krisonuta Buna ziua, In caz de reorganizare societate, implicit modificarea tuturor fiselor de post, trebuie emise decizii de numire pentru toti angajatii, sau e ... (vezi toată discuția)
Respingere decizie de numire responsabil Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am urmatoarea problema: lucrez intr-un institut de cercetare si recent am fost numita responsabil precursori de droguri printr-o decizie semnata de ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare gina80 gina80 In anul 2013 am angajat un salariat pe functia de sef serviciu, in anul 2014 am scos la concurs un post de director unde s-a salariatul de pe functia de sef ... (vezi toată discuția)