avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respingere decizie de numire responsabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respingere decizie de numire responsabil

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: lucrez intr-un institut de cercetare si recent am fost numita responsabil precursori de droguri printr-o decizie semnata de seful personalului, oficiul juridic si director.
Intrebarea este daca pot refuza aceasta decizie? Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, in fisa postului nu am responsabilitati referitoare la activitatea cu precursori.
Legal, institutia are dreptul sa ma oblige sa accept aceasta numire?Pot refuza, exista un termen pana la care am dreptul sa contest numirea in functie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 4 Septembrie 2014
Prin fisa postului puteti primi sarcini referitoare la aceasta responsabilitate, in conditiile in care activitatea dvs. in cele 8 ore de serviciu trebuie acoperita integral si daca aveti tangenta cu aceasta activitate noua.
O noua fisa de post sau o completare la fisa de post pe care o detineti deja, care sa contina sarcini de serviciu privind activitatea respectiva, trebuie sa insoteasca decizia prin care sunteti nominalizata ca responsabil cu activitatea legata de precursorii pentru droguri. Respectiva nominalizare nu reprezinta o functie (existenta distinct, ca atare, in organigrama firmei) ci doar o sarcina de serviciu. Nu aveti ce contesta atata timp cat activitatea respectiva o veti desfasura tot in cadrul celor 8 ore de serviciu. Angajatorul este responsabil de repartizarea sarcinilor de serviciu pe angajati, astfel incat angajatii sa aiba activitate in toate cele 8 ore de serviciu.
Dupa stiinta mea, activitatea respectiva consta in completarea unor evidente stricte, asigurarea sub cheie, a precursorilor pentru droguri, in depozite sigilate si avertizate, control la locul de munca/ postul de lucru unde se utilizeaza acesti precursori, instruire, etc.
Ioana2012P a scris:

....
Legal, institutia are dreptul sa ma oblige sa accept aceasta numire?Pot refuza, exista un termen pana la care am dreptul sa contest numirea in functie?

Orice modificare a c.i.m. se face prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

Daca nu semnati acel act aditional, acesta nu are cum sa-si produca efectele pentru care se doreste a fi incheiat.

Decizia respectiva poate fi contestata in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura luata.

Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
De ce ar trebui modificat CIM-ul printr-un act aditional? nu ajunge decizia de numire si o fisa de post actualizata? nu e la fel ca in cazul Numirii persoanei responsabile cu completarea Revisal, de ex? Asta in cazul in care nu se face cumul de functii
Uitati de ce :

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea felului muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cadrul aceluiasi angajator se adauga atributii noi unui angajat, astfel ca el ajunge sa faca parte din 2 departamente complet diferite. ... (vezi toată discuția)
Angajat care preia responsabilitati noi gabrielapopescu gabrielapopescu Buna ziua, Un angajat din compartimentul marketing va prelua responsabilitatile de contabilitate primara si de achizitii dar fara modificarea functiei. ... (vezi toată discuția)
Fisa postului si denumirea postului - cand devin obligatorii? fleurdelys fleurdelys Buna ziua, Am fost avansata la actualul loc de munca, de pe un post de executie pe unul cu rol de management. Dupa perioada de proba (timp in care am facut ... (vezi toată discuția)