avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea felului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea felului muncii

Buna ziua,

in cadrul aceluiasi angajator se adauga atributii noi unui angajat, astfel ca el ajunge sa faca parte din 2 departamente complet diferite. Mentionez din start ca salariul ramane acelasi.

Noi initial am vrut sa mergem la ITM cu inca un CIM pentru a doua functie si un act aditional pentru primul, prin care reduceam durata programului, astfel incat cele 2 cim-uri sa dea un program de 8 ore.

Cei de la ITM nu ne-au acceptat cim-urile si au zis ca sa facem act aditional la cim-ul initial si sa precizam ca i se adauga a doua functie si sa facem atributiile pentru postul 2, anexa la fisa de post 1.

A doua oara ne resping si actele aditionale, unde am facut precizarea ca se adauga functia 2, dupa urmatorul program..., zicand ca nu trebe nici act aditional, ca asta nu este modificare a contractului de munca si ca doar atributiile noi sa le trecem in fisa de post si atat.

Cum sa facem sa fie bine, avand in vedere ca atributiile sunt total diferite si ar trebui acte separate. Din punctul meu de vedere nu suntem acoperiti daca vine ceva control, ba din contra am putea fi amendati clar, pentru ca am trece atributii aferente a 2 posturi diferite, intr-o fisa de post ce are o incadrare unica.

va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 16 Iulie 2010
decizie de numire in noul post cu mentiunea ca fisa postului se modifica si cu noile atributii!celelate clauze ale CIM raman neschimabate!
Ok. iar pe decizie sa scriem ca angajatul "ia la cunostinta" sau "este de acord" cu noua functie, pentru ca in principiu, decizia cam....impune si deci ar trebui sa ia la cunostinta.

Si vi se pare corect, atata timp cat codul Muncii nu interzice cumul de functii la acelasi angajator? Nu de alta, dar am senzatia ca ma prostesc #-o
I. "Cei de la ITM nu ne-au acceptat cim-urile si au zis ca sa facem act aditional la cim-ul initial si sa precizam ca i se adauga a doua functie si sa facem atributiile pentru postul 2, anexa la fisa de post 1."
:)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):))
Ar trebui inventat un nou epitet pentru ei=D>
Daca mai adaugati inca o functie in c.i.m., poate ar trebui sa introduceti si inca un cod cor, inca un compartiment unde sa lucreze...Ma indoiesc ca Revisalul accepta ca un salariat sa aiba doua meserii si doua coduri cor in acelasi c.i.m.
Sa nu auda sugestia asta "patronii romani", pentru ca imediat le va trece prin cap ideea sa aiba un singur angajat care sa indeplineasca toate functiile din unitate, bineinteles pe salariul minim pe economie...
Solutia dvs este de bun simt ...: 2 c.i.m.uri, 2 programe de lucru, 2 fise de post, etc. Insistati sa vorbiti cu vreun superior al celor de la ghiseu, nu se poate sa fie toti...

II. "decizie de numire in noul post cu mentiunea ca fisa postului se modifica si cu noile atributii!celelate clauze ale CIM raman neschimabate!"

Decizia de numire este act unilateral, nu?...

Legea nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
c) felul muncii
;
Va multumesc. Nici eu nu inclin asa de mult catre decizie...o sa mai insist la ITM.

Sunt doua variante:
1. fie un nou c.i.m. pentru cea de-a doua functie
2. fie un act aditional la cim-ul initial prin care specificati ca va indeplini prin cumul si functia de ....... In acest caz , i se va modifica fisa postului prin adaugarea noilor atributii pentru functia ocupata prin cumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare societate krisonuta krisonuta Buna ziua, In caz de reorganizare societate, implicit modificarea tuturor fiselor de post, trebuie emise decizii de numire pentru toti angajatii, sau e ... (vezi toată discuția)
Schimbare clauze cim ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Daca am fost angajata pe o functie in cim conform unui cod COR specificat, schimbarea functiei din CIM se poate face doar in baza unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Angajat care preia responsabilitati noi gabrielapopescu gabrielapopescu Buna ziua, Un angajat din compartimentul marketing va prelua responsabilitatile de contabilitate primara si de achizitii dar fara modificarea functiei. ... (vezi toată discuția)