avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie:

Un salariat al unitatii noastre incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata pe o functie de executie participa la un concurs pentru ocuparea postului de director la aceeasi unitate unde este incadrat cu CIM.Concursul pentru functiile de director se organizeaza la forul superior a carei filiala suntem. In urma concursului este declarat admis .Forul superior emite ca si act de incadrare pe functia de director o decizie si un act aditional la CIM -ul de pe functia de executie. S-a procedat corect? Nu trebuia ca de la data numirii pe functia de director sa inceteze CIM pe functia de executi si sa i se intocmeasca CIM pe functia de director? Cum ramane in Revisal cu un CIM pe o functie de executie si act ad.pe una de conducere unde primeste si spor de conducere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura57 , utilizator 11:37, 29 Martie 2016
Din cate cunosc eu, nu este nevoie de un nou CIM. In Revisal veti efectua modificarea functiei, a salariului si acordarea sporului de conducere, pe baza deciziei si a actului additional emise.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
LIVIU NISTEA, utilizator
Este corecta varianta adoptata cu act aditional , dar si cea a incheiererii unui nou c.i.m. daca se proceda astfel.
va multumesc pentru raspunsuri dar am omis sa mai precizez ceva:
anterior organizarii concursului aceluiasi salariat in cauza i-au fost delegate atributiunile de director (in jur de 10 luni) Vorbim deci de un cumul de functii ,art.35 Codul Muncii, ori angajatorul ii emite pe perioada delegarii de atributiuni tot acte ad.la CIM -ul pe functia de executie indicand in acte art .42.43.44 CM.Se precizeaza in act ca are in unitate functia de executie ,dar ii acorda toate drepturile salariale ale functiei de director(inclusiv spor conducere). Ii emite si o fisa a postului pt.functia de director alaturi de cea pe care o avea pt.functia de executie . Doua fise pe acelasi CIM? In revisal intru-cat nu se pot opera la aceeasi persoana doua COR-uri ,conform drepturilor acordate s-a introdus functia de director. Codul Muncii actualizat prin Legea 40/2011 spune ca pt.cumul de functii trebuia ca pe perioada delegarii sa i se intocmeasca un CIM pe perioada determinata cu timp partial de 1ora/zi .Ca atare ,actul aditional emis dupa concurs cum mai poate fi introdus in Revisal ca el nu aduce nicio alta modificare fata de actele ad. precedente( i se emiteau acte ad.pe perioada delegarii de atributiuni din doua in doua luni).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine intocmeste actul aditional la cim? anamariagroza anamariagroza in anul 2009 au avut loc modificari si schimbari al nivelul conducerii institutiilor publice, modificari de denumiri ale posturilor de conducere si schimbari ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii si competente lauralaura lauralaura Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti pe urmatorul aspect: 1. Unui salariat incadrat cu CIM pe perioada nedet. pe un post de executie i s-au delegat atributii si ... (vezi toată discuția)
Act aditional pierdut Anonim3112 Anonim3112 Cand am fost angajata am descoperit ca unui salariat ii lipsesc 2 acte aditionale de la CIM. Acesta le solicita si nu stiu care este procedura legala (sunt ... (vezi toată discuția)