avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

Buna seara, in cazul in care un salariat angajat pe perioda nedeterminata intr o functie de executie este numit pe o perioada de 60 de zile in functie de conducere de catre primar, la cim se face act aditional de modificare functie si salariu, angajatul respectiv da concurs pentru ocuparea postului de conducere, este admis si I se intocmeste de catre primar dispozitia de angajare cu CIM pe perioda nedeterminata in functia de conducere, ce se intampla cu CIM ul pe functia de executie cum inceteaza in baza a ce ? Salariatul este in cadrul aceleasi istitutii doar ca pe functia de conducere este numit de catre primar, astept cu nerabdare un raspuns de la , deci Vreau sa stiu ce trebuie intocmit legal pentru a transmite si in revisal.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 11:11, 3 Iunie 2013
Orice modificare a unuia dintre elementele contractului individual de munca, impune incheierea unui act adiţional la contract.
"ce se intampla cu CIM ul pe functia de executie cum inceteaza in baza a ce ?

Nu se intampla absolut nimic.. Contractul isi produce efectele in continuare,dvs. aveti obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentionati sa le inscrieti in contract sau sa le modificati si sa incheieti in acest sens un act aditional.
in baza dispozitiei , trebuia sa i se faca act aditional de modficare a c.i.m. si nu un nou c.i.m. .
In acest caz, c.i.m. incheiat pe functia de executie poate inceta intr-una din modalitatile prevazute de art.55 C.mun. sau poate ramene activ, numai daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cumulul de functii.
Sau ...nu exista posibilitatea ca acel contract de munca pe functie de executie sa se suspende pentru perioada in care salariatul ocupa functia de conducere????Cum sa inceteze??????
Pentru care motiv sa se suspende ?

Un c.i.m. poate inceta potrivit art.55 C.mun., si anume:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Imi cer scuze.Aveti dreptate.Asa este .Contractul trebuie sa inceteze.

Alte discuții în legătură

Codul muncii laura57 laura57 buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie: Un salariat al unitatii ... (vezi toată discuția)
Problema supendare-angajare Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei o speta in care am nevoie de ajutor! Un salariat are CIM suspendat pina la data de 04.03.2013. Pe postul lui a fost angajat cu ... (vezi toată discuția)
Cim determinat in cim nedeterminat ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, Salariatul x are contract pe perioada determinata pana la data de 05.01.2017 . La data de 27.09.2016 am dori sa il facem in nedeterminat . ... (vezi toată discuția)