avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada nedeterminata versus perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada nedeterminata versus perioada determinata

Va rog sa -mi spuneti cum as putea face in cazul unui angajator care are contracte pe perioada nedeterminata si ar dori sa le transforme in perioada determinata???......le incetez pe cele existente cu 55 b si fac altele pe perioada determinata?...este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 4 Aprilie 2013
Exact, se inceteaza c.i.m. pe durata determinata si apoi se incheie altele pe durata determinata.
Cum se intrerupe cim pe durata nedetermnata cu art 55 lit b ? Nu trebuie salariatul sa faca cerere de incetare activitatii.... acordul partilor si decizie ? Dupa aceea se face cerere de angajare si se intocmeste cim pe durata determinata? Sau se poate face act aditional de modificare durata contract ? Cum este corect
mda.....am vorbit si la ITM .....se inchid cele nedeterminate,cu cererea salariatului si 55b.......si se fac alte contracte pe perioada determinata
Este asa cum v-am spus mai sus ... incetati c.i.m. pe durata nedeterminata si incheiati altele noi pe durata determinata .. aveti grija la date sa corespunda pentru a avea continuitate.
pot face de exemplu contractul pe determinata astazi cu incepere din 05.04 si in 05.04 sa -l incetez pe cel pe perioada nedeterminata....corect? dar este obligatoriu sa aiba continuitate?

Alte discuții în legătură

Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)