Va multumesc pentru promptitudine, dar am citit si eu "Gandul" si am auzit comunicatul.
Intrebarea fundamentala este "ce-i de facut" de catre cei cu permisul retinut daca nu exista nicio plangere penala?
Media a anuntat ca modalitatea de prelungire a valabilitatii dovezii de circulatie in cazul unui permis suspendat in urma unui accident cu victime nu este constitutionala (?!?).
Daca "victima" nu depune plangere, cat timp trebuie sa astepte "vinovatul" pana va avea din nou dreptul de a conduce un autovehicol? In cazul profesionistilor, interzicerea dreptului de a conduce fara o decizie judecatoreasca, nu e o limitare a dreptului la munca? Dar in cazul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, nu e o limitare a poisibilitatilor de deplasare?
Multumesc pentru un raspuns argumentat.
In 1970 am plecat LEGAL din tara. La plecare am fost obligat sa "cedez de buna voie" casa cumparata de mine si sora mea in1941 statului. Nu am putut lua cu mine nici un act, toate ramanand la un frate care a disparut cu bloc cu tot la cutremurul din1977.
Se mai poate face ceva acum, chiar daca in locul casei mele este un cartier de blocuri si a trecut atata timp?
In CCM incheiat intre sindicatele din invatamant si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti din 09.05.a.c. se mentioneaza dreptul celor din invatamant de a primi o "prima de vacanta" din fondurile proprii ale primariilor de sector. Ce se poate face daca aceasta prevedere, ca si altele, nu este respectata? Liderii de sindicat din scoli nu vor sa se puna rau cu autoritatile.