avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Media a anuntat ca modalitatea de prelungire a valabilitatii dovezii de circulatie in cazul unui permis suspendat in urma unui accident cu victime nu este constitutionala (?!?).
Daca "victima" nu depune plangere, cat timp trebuie sa astepte "vinovatul" pana va avea din nou dreptul de a conduce un autovehicol? In cazul profesionistilor, interzicerea dreptului de a conduce fara o decizie judecatoreasca, nu e o limitare a dreptului la munca? Dar in cazul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, nu e o limitare a poisibilitatilor de deplasare?
Multumesc pentru un raspuns argumentat.
Cel mai recent răspuns: zsilviu , utilizator 20:11, 6 August 2008
Poliţia Rutieră nu mai poate prelungi dovezile provizorii de circulaţie pentru şoferii implicaţi în accidente rutiere, din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane prin încălcarea unei reguli privind circulaţia pe drumurile publice. Acest lucru a fost decis de către Curtea Constituţională care a admis o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de către Avocatul Poporului referitoare la un articol din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Respectivul articol de lege a fost declarat neconstituţional, iar decizia a fost publicată, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial, intrând în vigoare începând cu data de 29 iulie a.c.

Mai multe detalii le gasiti aici :
[ link extern ]
Va multumesc pentru promptitudine, dar am citit si eu "Gandul" si am auzit comunicatul.
Intrebarea fundamentala este "ce-i de facut" de catre cei cu permisul retinut daca nu exista nicio plangere penala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada la permisul de conducere bobo24 bobo24 buna ziua, va rog frumos, stie cineva in ce conditii se mai poate conduce un autoturism in situatia in care permisul a fost retinut pentru accident cu ... (vezi toată discuția)
Cine mai prelugeste dovada de circulatie guta_bazaconii guta_bazaconii PE DATA DE 21.08.2007 AM AVUT UN INCIDENT RUTIER CA URMARE FIINDU-MI SUSPENDAT PERMISU DE CONDUCERE,CIRCULAND CU DOVADA CARE TREBUIA PRELUNGITA LA 30 DE ZILE ... (vezi toată discuția)
Restituirea permisului de conducere in caz de accident cu victima Flori1609 Flori1609 Buna seara! In data de 17-11-2019 am fost implicat intr un accident rutier minor (avand o victima) politistul mi a spus ca imi ia permisul de conducere si imi ... (vezi toată discuția)