Multumesc pentru raspunsuri.
Imobilul a fost contruit dupa casatorie.
Terenul pe care am ridicat casa este al sotului (act de donatie).
Ar fi mai sigur daca as fi trecuta in acte, sau este practic acceasi situatie juridica. Banuiesc ca in cazul unui proces se intampla cam aceleasi lucruri ( cine cat a cotizat la constructie etc). In fine, sper sa nu se ajunga vreodata la asa ceva, doar incerc sa ma informez.
Buna ziua,
Anul trecut am finalizat constructia unei case impreuna cu sotul meu. Persoana care s-a ocupat de intabularea acesteia a uitat sa ma treaca si pe mine proprietar.
Stiu ca se poate rezolva la notar, print-un act de vointa al sotului prin care imi cedeaza jumatate din dreptul asupra locuintei.
Intrebarea mea este daca nu facem acest act la notar, si ajungem la un partaj in urma divortului, ce pretentii pot ridica eu?
Multumesc.
Baremul de corectare este exact scos din cod.De asta am zis ca nu isi au rostul 5 pagini in care faci o sinteza ca la romana.Ma indoiesc ca o sa stea careva sa aleaga cuvintele din text.Raspunsul scurt.Daca nu iti mai amintesti exact, schimba formularea, pastrand aceeasi substanta si vocabular juridic.Din experienta proprie nu depuncteaza in cazul acesta. Raspunsul incomplet,inexistent, sau total alterat de continut are o valoare mult mai mica, sau nu este punctat.
Cred ca cele mai mari sanse la un astfel de concurs,le au cei care invata mecanic, au o memorie de elefant, sau tocilari( de care poate am ras la un moment dat, dar acum toti vrem sa fim).
Detalii despre examen,hmmm....sa vedem....Stai in banca ta, cu un pix, buletin,si fara sa iti dai seama deja rezolvi primul subiect. Examenul variaza de la om la om, asta e concluzia pe care am tras o dupa 2 incercari esuate.Depide foarte mult de puterea de concentrare, de tipul de memorie pe care il posezi, daca esti sau nu emotiva, de noroc....si mai putin de cat de mult ai invatat, bine presupunand ca esti toba de carte, nu te duci acolo sa iti sufli nasul.....
De invatat, se invata TOT, pica din absolut orice, subiecte mai grele, sau absolut banale care nici nu credeai ca o sa pice vreodata( sunt patita la faza asta).Grila,sinteze( cu raspuns scurt si la obiect-am observat ca daca scrii 5 pagini nu te ajuta la nimic,e exact raspunsul din cod, corectarea in functie de profesorul care este sau nu mai exigent), spete cu intrebari.
De stresat, va puteti stresa, dar numai daca este constructiv, daca nu, nu are rost.:)
Referitor la cazare ptr examen.Eu am stat anul trecut la un hotel modest (o stea), langa Gara de Nord, pe strada Buzesti.Deorece aveam fonduri minime, am ales hotelul respectiv, unde in cei 50 lei am avut inclus si micul dejun:P. Oricum pt o seara, a fost okei.Se ajunge foarte usor cu metroul la locul de batalie. Te urci la gara de nord si cobori la timpuri noi( aprox 20 min.)
Sporuri!
Cred ca un mare avantaj o sa aiba cei care au mai dat macar odata....Nu vreau sa dezarmez pe careva sau sa par pesimista intr un fel, dar considerand ca sunt cel putin 100 de pers care revin pentru a 2 sau chiar a 3 oara, cu materia repetata de n ori...dar in fine, era doar o constatare....fiecare cu sansa lui....spor si noroc la valorificarea ei :kissing:
Sam 2005, nu e mai bine ca in sept, ci exact la fel....deoarece acum sunt cu 20 de locuri mai putin ca atunci...eh....ce mai conteaza....bine zicea lenin: invatati,invatati si iar invatati...:tooth:
Am o presimtire ca o sa fie distractie mare pe 28 :pleasantry:
Probabil o sa fie subiecte grele, in care departajarea o sa se faca cu ceva usurinta, sau accesibile, cu corectare la virgula.....
Nu beneficiaza din pacate de camin....:(