avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie in caz de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie in caz de partaj

Buna ziua,

Anul trecut am finalizat constructia unei case impreuna cu sotul meu. Persoana care s-a ocupat de intabularea acesteia a uitat sa ma treaca si pe mine proprietar.
Stiu ca se poate rezolva la notar, print-un act de vointa al sotului prin care imi cedeaza jumatate din dreptul asupra locuintei.
Intrebarea mea este daca nu facem acest act la notar, si ajungem la un partaj in urma divortului, ce pretentii pot ridica eu?

Multumesc.
Bunul fiind achizitionat in timpul casatoriei, este bun comun, indiferent daca in actul de proprietate este trecut doar unul dintre soti.
Buna ziua,
Imobilul este construit in perioada casatoriei?
daca DA, este bun comun indiferent de cine e trecut proprietar.
E bine sa solicitati indreptarea erorii din C.F.
Al cui era terenul pe care amandoi sotii ati construit?
Multumesc pentru raspunsuri.
Imobilul a fost contruit dupa casatorie.
Terenul pe care am ridicat casa este al sotului (act de donatie).
Ar fi mai sigur daca as fi trecuta in acte, sau este practic acceasi situatie juridica. Banuiesc ca in cazul unui proces se intampla cam aceleasi lucruri ( cine cat a cotizat la constructie etc). In fine, sper sa nu se ajunga vreodata la asa ceva, doar incerc sa ma informez.
Discutabil dreptul asupra casei, partaj eventual dificil, asa incat incheiati un act cu sotul acum, pentru evitarea problemelor ulterioare.
Nimeni nu a uitat sa va treaca in acte, ci casa e presupusa a sotului.

Alte discuții în legătură

Partaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sutachval sutachval Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)