avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate codmor

Activitate codmor

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Am achizitionat pe firma un teren pe care sunt mai multe constructii: cladirea propriu zisa, un depozit, o platforma betonata si conducte alimentare cu apa.
In extrasul CF, toate aceste constructii au nr. cadastral si sunt trecute la observatii, drept urmare, la fel au fost trecute si in contractul de vanzare. Problema este ca in contract este trecut un singur pret, nu s-a defalcat pentru fiecare constructie si teren in parte.
Cand am incercat sa depun contractul la impozite, mi s-a solicitat sa depun declaratie pentru fiecare constructie, in care sa detaliez pretul de achizitie pentru fiecare si sa aduc si note contabile. Explicatia a fost ca platforma si conductele nu sunt cladiri, deci nu se impoziteaza, si trebuie sa "avem valoarea lor". Am inteles ca daca era o singura constructie/cladire, era simplu si se trecea pretul total din contract. Se pare ca factura nu ma ajuta ... chiar daca e detaliat pretul pe teren, cel pentru constructii este per total.
Va rog sa ma ajutati/indrumati cum as putea proceda pentru inregistrarea cladirilor/constructiilor, atat in contabilitate cat si la impozite in conditiile in care nu am un raport de evaluare.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția AGA legal constituita sau nu???
Multumesc frumos,
Mi-ati luat o piatra mare de pe suflet.

O seara frumoasa!

:flowersblue:
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns. Nu sunt jurist de meserie, asa ca .....#-o
Lucrez la o societate comerciala, care are 5 actionari persoane juridice. (Soc. inchisa, nelistata, actiuni nominative). Unul din actionari e majoritar cu 98% din actiuni, restul sunt impartite (inegal) la 4. Unul din actionarii minoritari a cesionat catre alt minoritar actiunile, si s-a convocat AGA pentru aprobare modificare capital social.
La adunare s-a prezentat un singur actionar, cel care a preluat actiunile, actionarul majoritar (98%) a transmis formularul de vot prin corespondenta completat de reprez. legal, votand "pentru" la toate pctele de pe ordinea de zi, iar ceilalti nu au dat nici un semn.
Acum incep intrebarile:
- in conditiile in care este prezent un singur actionar, 2 invitati, respectiv directorii societatii, si avem formularul de vot prin corespondenta, adunarea poate fi declarata statutara si legal constituita?
- daca administratorii, respectiv presedintele CA nu au fost prezenti, reprezentantul actionarului prezent poate fi considerat (autodeclarat) presedinte de sedinta?
- daca se depun actele la orc dupa mai mult de 15 zile le mai primesc, sau ne "pedepsesc" cumva?
Astept daca se poate, raspunsurile dvs. :(

Multumesc,
Răspuns la discuția Indemnizatie pensionare
Multumesc!
Buna seara,

In contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul societatii, avem un articol care prevede ca "salariatii al caror contract de munca a fost desfacut conform art. 56, lit. c, CM, vor primi o indemnizatie de sfarsit de activitate profesionala a carei valoare va fi de doua salarii de baza brute avute la baza pensionarii. Indemnizatia se acorda o singura data. Indemnizatia pentru pensionarii de boala se acorda daca decizia de pensionare este definitiva".
:O
Avand in vedere ca sunt incepator in domeniu, va rog sa ma "luminati" va rog, daca se poate.
Am doua cazuri, unul desfacere CIM in noiembrie pentru incapacitate gr. II (inca nu a obtinut decizia de pensionare) si celalalt in decembrie pensionare la limita de varsta.
Acum intrebarile mele ar fi:
1. indemnizatia este asimilata veniturilor din salarii, adica la lichidarea pentru decembrie ar trebui sa retin toate contributiile si impozitul (celui de al doilea caz)?
2. Indemnizatia este un venit neimpozabil total (similar cu indemnizatia pentru cresterea copilului, ajutorul de deces ....)?
3. Indemnizatia poate fi considerata plata compensatorie si atunci ar trebui platite doar asigurarile sociale, asig sociale de sanatate, contrib. pentru concedii si indemn. de asig. sociale de sanate, contrib. pt. accidente de munca si boli profesionale si impozitul de 16% ?
4. Daca indemnizatia este impozabila total sau partial, si peste 2 luni primesc decizia de pensionare definitiva (pentru cazul noiembrie), in conditiile in care eu am incetat raporturile de munca cu salariatul in cauza, pe ce baza retin contributiile si le virez la stat, daca nu bag salariatul pe statul de plata?

Sper sa ma puteti ajuta, pentru ca in codul fiscal nu sunt in stare sa identific indemnizatia mea.

Multumesc!
Buna,
Am o mica nelamurire. Acum o saptamana, plecand in delegatie, am lasat unei colege de serviciu sa imi intocmeasca o polita RCA pentru anul 2010. Ea stia (mai ales ca in ultimii trei ani tot ea mi-a facut RCA-ul) ca eu sunt proprietarul, dar cel care conduce autoturismul mai des este tatal meu, deci era normal ca la utilizator sa fie trecut si el, in caz de accident, sa nu fie nici o problema. Acum, cand ma intorc acasa, pe langa faptul ca s-a dublat polita fata de anul trecut (chiar daca nu am avut nici un eveniment), ma trezesc cu polita listata, eu fiind singurul asigurat pe polita, ca si proprietar, iar raspunsul a fost: "din 2010 nu se mai trec alti utilizatori pe polita, iar daca vrei, poti sa ii faci actele de vanzare cumparare sa fie pe numele lui". O sa va rog sa-mi raspundeti daca este cumva adevarat, iar in cazul in care este, si Doamne fereste se intampla ceva in timp ce conduce tatal meu, o sa fiu despagubita sau nu? Multumesc