avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos_75

Activitate Dragos_75

Buna! O cunostinta traieste in Germania, acu 2 ani a divortat in RO, divortul este incheiat de 4 luni ! Acu 2 saptamani a ridicat de la tribunal decizia de divort, a legalizat si tradus documentul in germana pentru ca a revenit la numele de fata si a fost nevoie sa faca alta C.I !La intoarcerea in Germania pentru a se inscrie din nou la primarie cu numele nou din C.I , i s-a cerut ca documentul sa fie international...mai exact doar legalizarea si tradusul in germana nu sunt recunoscute de cei de acolo! Care sunt pasii in Ro pentru a obtine acest document international? Mersi frumos!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, se poate daca are acordul ambilor parinti si toate actele in regula.

La care acte va referiti sa fie in regula?
Buna ziua. Eu si sotul suntem despartiti de 2 ani. Eu doresc sa aduc fetita pe perioada vacantei ca sa stea cu mine! Fetita nu are pasaport, eu si sotul meu nu putem ajunge in acelasi timp in tara .Exista vreo posibilitate prin care ambii parinti pot imputernici bunica care sa se poata ocupa de acest lucru? Multumesc !
Răspuns la discuția Divort-Ancheta sociala !!
Deja nu mai pricep nimic! In momentul cand tribunalul v-a cere aceasta ancheta...copilul daca nu este in tara la adresa respectiva( adresa tatalui cum s-a cerut)...trebuie sa se intoarca obligatoriu in tara sau se face ancheta de catre autoritatile germane ?
Răspuns la discuția Divort-Ancheta sociala !!
Deci din cate am inteles...e nevoie doar de procura facuta la notariat! In rest ...ancheta sociala nu are treaba atata timp cat copilul v-a sta cu ambii parinti chiar daca procesul nici nu a inceput efectiv!
Buna ziua. Sunt la inceputul unui divort...inca nu am primit primul termen si as dori cateva informatii daca se poate! Momentan atat eu cat si sotia suntem in Germania..si am dori ca si fetita noastra (minora) sa vina sa stea cu noi..am ajuns sa ne intelegem ca asa e cel mai bine pt. fetita si asa doreste si fetita! Momentan sta cu mama mea dar nu dorim ca acest lucru sa dureze pana la terminarea divortului! Sotia a cerut custodie comuna si ca fetita sa locuiasca la adresa tatalui ...lucruri cu care sunt de acord! Problema este ca ea doreste ca pana nu se face ancheta sociala, fetita sa nu poata ajunge aici deloc! Vreau sa stiu daca totusi aduc fetita inainte de a se face ancheta sociala...se poate sau e obligatoriu ca fetita sa fie acasa in acel moment. Nu se poate face ancheta sociala si aici..?? Stiu ca procesele in Romania dureaza ....eu nu mai am rabdarea de a sta fara copil indiferent de cat de rapid sau de greu se misca autoritatile! Chiar nu pot aduce fetita sa stea cu noi decat dupa ce se face aceasta ancheta sociala? Sotia ...imi tot spune ca trebuie sa mai asteptam...daca s-ar putea pana la sfarsitul porocesului! De ce ma rog trebuie sa astept ? Atata timp cat copilul isi doreste sa fie aici , sa mearga la scoala si sa stea ori cu mine ..ori cu sotia...nu vad de ce sotia tot imi da cu aceasta chestie! Vreau sa stiu daca intr-adevar copilul trebuie sa fie gasit la adresa tatalui sau sunt doar motive ascunse de ale sotiei! Multumesc anticipat!

[ editat- scriere bolduit]
eclair a scris:

in prima postare ati scris ca sotia intentioneaza sa ia fetita cu ea in Germania...deci..repet nu incercati sa tratati problema din puntul dv de vedere, copiii sunt sensibili la suferintele parintelui, prezent, sau se simt obligati sa trateze ostil parintele absent desi nu e chiar ce-si doresc...uneori dintr-o solidaritate indusa de comentariile celor cu care traieste zi de zi. Nu se pot da sfaturi unor adulti cum sa-si gestioneze viata proprie, dar in privinta copilului alegerea ei nu trebuie sa fie conditionata sau influentata, dv sunteti tatal, mama este mama ei, si abia dupa aceea sunteti actuali (fosti) sot si sotie. Vorbiti cu mama strict despre interesul copilului. Stabiliti programul de vizitare strict si mai ales respectati-l.

da..asa am scris...dar intre timp a aparut chestia cu teleportarea in Italia! fetita a stat cu mine mai mult decat cu mama...nu vad rostul sa o influentez! chiar eu i-am zis ca daca vrea sa mearga la mama ei sa imi zica si nu am nimic de obiectat!
fetita nu poate fi influentata...vede cu ochii ei tot ce se intampla! v-am zis...eu am incercat toate chestiile posibile si imposibile ca singura pers. care sa treaca cat de cat bine peste aceasta situatie sa fie fetita!
acum sotia doreste sa fac procura pt. a putea scoate fetita din tara pe timpul vacantei! traiesc cu frica ca poate intr-o zi o sa ajung sa-mi caut fetita prin Italia...locul amicului sotiei! Stiu ca au planuri de a se intoarce acolo! Stiu ca le-a trecut prin cap chiar faptul de a lua fetita in caz ca eu as fi plecat si sa nu fie nimeni care sa aiba grija de fetita ( bunicii materni si paterni traiesc iar eu nu as fi lasat fetita singura niciodata)...sa o i-a in Germania dupa care sa o trimita in Italia pt. a avea grija de ea mama italianului! Pt. mine faptul k doar s-au gandit m-i se pare deja o nebunie totala din partea lor! De aici si frica mea ca voi face procura si dupa aia imi v-a parea rau ca am facut-o!
eclair a scris:

Cf art 264 minorul care a depasit varsta de 10ani va fi ascultat de instanta. Important este ca minorul sa stea macar cu unul din parinti. Este inutil ca ea sa declare ca vrea sa stea cu dv atata timp cat si dv o veti lasa in grija altei persoane fie ea si bunica, dar in acelasi timp o veti influenta sa nu aleaga sa stea cu mama ei. Autoritatea parinteasca va fi comuna, iar stabiirea domiciliului la mama ar fi o solutie viabila chiar si pentru dv avand in vedere ca intentionati sa plecati si dv in Germania, deci o veti putea vizita mult mai des decat 1-2 luni in vacanta, deci legatura ambilor parinti cu copilul va exista .In aceste situatii ambitiile personale nu-si au rostul, important este binele copilului, iar instanta va trebui sa tina seama de mult numitul "interes superior al minorului" care in aceasta situatie nu pare a fi cel dorit de v.

am incercat sa o fac pe sotie sa vina si sa stea cu fetita...nu vrea! important pt. ea acum sunt munca si noul prieten! am incercat si varianta d-voastra...ca fetita sa stea cu ea acolo...iar eu sa fiu la o distanta de 4-5 h de ea ...nici acest lucru nu l-a dorit! credeti-ma ca i-am pus pe masa toate variantele posibile....nu doreste nimic care sa ne faca sa ne fie mai usor la toti 3!

buna ziua....eu incerc pana in ultima clipa ca acest divort sa nu aiba loc!