avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate alyflor

Activitate alyflor

Buna ziua!
Am o masina luata de la o firma din Iasi, cu care am incheiat un contract de inchiriere pe 36 luni dupa care devin proprietarul de drept al masinii. Am facut si un ante contract de vanzare cumparare potrivit caruia la sfarsitul perioadei eu voi deveni proprietarul masinii. acum 2 ani cand am facut , am dus acte, tot ce tb si cererea a fost avizata pozitiv, drept pt care mi s/a incredintata masina. Acum, am fost invitat la firma sa mi se spuna ca firma intra in faliment drept pt care am de ales intre doua variante. 1. platesc integral masina (3500 euro), 2. imi fac alte acte, cerere de salariat etc si le depun la banca care este proprietara de drept a masinii ca sa imi fac un nou contract. Banca este proprietara, firma de leasing locator iar eu locatar. Nu pot insa sa imi fac prin banca deoarece in urma unor probleme in familie, am intarziat cu plata la o alta rata si am fost introdus in biroul de credit, plus ca situatia la servici nu imi permite sa imi fac alte rate. In cazul de fata ce iesire este. E legal sa mi se ia masina, cu toate ca eu am ratele la zi si nu am nicio datorie la ei? Eu am platit 2 ani, plus un avans de 1700 euro si in cazul de fata ar insemna sa pierd tot si sa raman si fara masina. Imi puteti spune ce este de facut? Va multumesc!
Răspuns la discuția predare leasing prin notar
Va multumesc pentru sfaturi.Am luat aminte si la celelalte raspunsuri si mi-am vazut de treaba fara sa mai vand masina.
Răspuns la discuția predare leasing prin notar
chiar nu ma poate sa-mi dea nimeni un raspuns?Nu exista niciun consilier juridic pe acest site?
Am o masina in leasing la care nu mai pot plati ratele.Am dat anunt pt a fi preluat acest leasing de catre altcineva contra unei sume.Din cauza crizei,probabil,nu se iveste nimeni de a o prelua prin firma de leasing ci se ivesc doar interesati prin acte notariale. Acum, stiu ca prin cedare de leasing prin notariat pot face doar o intelegere cu cel care vrea sa preia masina precum ca acesta se angajeaza de a plati in locul meu ratele urmatoare cu conditia ca la urma masina sa ramana in proprietatea lui...Intrebarea este: ce siguranta am eu doar cu acest act in mana?Si intrebarile continua...Daca nu-si va plati ratele, chiar daca am scis in actul notarial ca dupa 2 rate neplatite am dreptul de a-i lua masina, pot sa-i iau masina?Are vreo putere acest act?Persoana respectiva vrea sa-mi ofere spre garantie ca va plati masina la timp si contractul de casa.Se poate face lucrul asta?Ce ma sfatuiti sa fac?Cum ar trebui sa intocmesc acest act pentru a-mi oferi si mie o siguranta?Va rog,am nevoie urgent de raspuns.Maine ar vrea sa facem deja actele,iar eu sunt in continuare cam nesigura pe ceva care nu am mai facut...