avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... predare leasing prin notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

predare leasing prin notar

Am o masina in leasing la care nu mai pot plati ratele.Am dat anunt pt a fi preluat acest leasing de catre altcineva contra unei sume.Din cauza crizei,probabil,nu se iveste nimeni de a o prelua prin firma de leasing ci se ivesc doar interesati prin acte notariale. Acum, stiu ca prin cedare de leasing prin notariat pot face doar o intelegere cu cel care vrea sa preia masina precum ca acesta se angajeaza de a plati in locul meu ratele urmatoare cu conditia ca la urma masina sa ramana in proprietatea lui...Intrebarea este: ce siguranta am eu doar cu acest act in mana?Si intrebarile continua...Daca nu-si va plati ratele, chiar daca am scis in actul notarial ca dupa 2 rate neplatite am dreptul de a-i lua masina, pot sa-i iau masina?Are vreo putere acest act?Persoana respectiva vrea sa-mi ofere spre garantie ca va plati masina la timp si contractul de casa.Se poate face lucrul asta?Ce ma sfatuiti sa fac?Cum ar trebui sa intocmesc acest act pentru a-mi oferi si mie o siguranta?Va rog,am nevoie urgent de raspuns.Maine ar vrea sa facem deja actele,iar eu sunt in continuare cam nesigura pe ceva care nu am mai facut...
Cel mai recent răspuns: alyflor , utilizator 23:17, 4 Februarie 2011
chiar nu ma poate sa-mi dea nimeni un raspuns?Nu exista niciun consilier juridic pe acest site?
...1)prin aceasta conventie se incalca contractul de leasing cu toate consecintele ce decurg...2)...daca insistati pe aceasta cale se face o conventie cu prin care se stabileste obligatia tertului de a plati in continuare ratele la leasing,se stabileste obligatia ca la sfarsitul contractului utilizatorul devenit proprietar sa vanda autoturismul tertului fara a mai avea pretentii de nicio natura intrucat pretul se considera achitat si pentru garantarea executarii la timp a platilor se poate pune ipoteca pe un bun al tertului pt o suma convenita de parti...
instrainarea autovehiculului in conditiile aratate va poate expune la riscuri considerabile in masura in care cealalta parte nu-si indeplineste obligatia de plata si veti fi pusa in situatia de va incerca recuperarea prejudiciul prin promovarea unei actiuni in instanta. riscul la care ma refer poate consta in insolvabilitatea debitorului dvs.
...acest risc e acoperit de ipoteca instituita pe bunul debitorului...
Nu exista predare de leasing prin notariat.
In sensul ca nu esti aparat de aceasta conventie notariala in cazul in care cel care preia contractul nu isi achita obligatiile (nu numai rate, dar si amenzi rutiere de exemplu).
Firma de leasing are un contract incheiat cu tine, niciun act incheiat fara acordul acesteia nu este valabil. Singura modalitate este cesionarea contractului. Aceasta operatiune presupune semnarea unui contract tripartit intre tine (cedent), cel care preia (cesionar) si firma de leasing.
Poti sa mai gasesti detalii si pe siturile de specialitate (cedezleasing sau leasingportal.ro sau predareleasing)

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism luat in leasing BARBU ANA BARBU ANA am nevoie de un sfat,un coleg de la munca mi-a propus sa facem schimb de masini,eu am un opel astra an 98,el un logan an 2008 si sa-i mai dau o diferenta in ... (vezi toată discuția)
Predare leasing inainte de divort ContSters201565 ContSters201565 In anul 2008 am cumparat o masina in leasing.Pe contractul de leasing eu sunt ce-a care am luat creditul iar sotul este coplatitor. Inainte de a ne desparti in ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)