avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE AUTOTURISM LUAT IN LEASING
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE AUTOTURISM LUAT IN LEASING

am nevoie de un sfat,un coleg de la munca mi-a propus sa facem schimb de masini,eu am un opel astra an 98,el un logan an 2008 si sa-i mai dau o diferenta in bani ,problema este ca el a luat autoturismul in leasing si mai are 2 ani de plata.Este vreun risc daca ii cumpar autoturismul,facem acte,ma trec proprietar(sau nu am cum sa fiu proprietar pana nu-si achita integral ratele,ma gandesc si la aceasta varianta ca poate nu-si mai achita ratele si eu o sa fiu trasa la raspundere).Intelegerea este ca el sa ramana in continuare cu ratele.
Cel mai recent răspuns: BARBU ANA , utilizator 10:54, 30 Septembrie 2010
trebuie sa aveti acordul firmei de leasing pt. preluarea contractului de leasing.
Colegul dvs. nu are ce sa va vanda pt. ca el nu are nimic la acest moment, el nu este proprietar este doar utilizator , prin urmare nu are ce sa vanda.
Buna ziua !
Aveti fie varianta sa-i dati banii cu care sa achite leasingul (in limita diferentei ) si apoi sa faceti actele de vanzare - cumparare , fie sa preluati leasingul , cu acordul proprietarului (firma proprietara a autiturismului) ..
multumesc mult!
dvs ce m-ati stafui sa fac?
parerea mea este ca e ft riscant,intelegerea era ca el sa-si achite in continuare leasing-ul,dar de unde am eu certitudinea ca o sa o faca,pot sa fac un act la notar prin care sa se oblige ca plateste in continuare ratele si dupa terminarea leasing-ului eu sa devin proprietarul masinii?
Va rog sa-mi raspundeti la intrebare!am mare nevoie de un sfat
chiar nu exista nimeni care ma poate sfatui?trebuie sa iau decizia in aceasta seara.

Alte discuții în legătură

Preluare de leasing crissybmw crissybmw Buna ziua, am o "problema" daca pot spune asa. Am un amic care a fost director de vanzari la Bcr Leasing si si-a cumparat o masina in lesing, bineinteles cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Problema leasing AdrianaAdr AdrianaAdr Am cumparat o masina in aprilie 2009 prin intocmirea unui contract de vanzare cumparare de catre un birou de avocatura. Cumpararea s-a efectuat de la o ... (vezi toată discuția)