avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE AUTOTURISM LUAT IN LEASING
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE AUTOTURISM LUAT IN LEASING

am nevoie de un sfat,un coleg de la munca mi-a propus sa facem schimb de masini,eu am un opel astra an 98,el un logan an 2008 si sa-i mai dau o diferenta in bani ,problema este ca el a luat autoturismul in leasing si mai are 2 ani de plata.Este vreun risc daca ii cumpar autoturismul,facem acte,ma trec proprietar(sau nu am cum sa fiu proprietar pana nu-si achita integral ratele,ma gandesc si la aceasta varianta ca poate nu-si mai achita ratele si eu o sa fiu trasa la raspundere).Intelegerea este ca el sa ramana in continuare cu ratele.
Cel mai recent răspuns: BARBU ANA , utilizator 10:54, 30 Septembrie 2010
nu va sfatuiesc sa faceti actul fara a avea acest acord.
credeti ca daca anunta firma de leasing acestia vor modifica contractul si sa scrie ca dupa terminarea leasingului bunul sa intre in proprietatea mea....,sau este prea mult,sau de ce trebuie sa-si dea ei acordul?
ei trebuie sa isi dea acordul ca dvs sa folositi masina.
fara acest acord nu prea aveti ce act sa incheiati cu utilizatorul respectiv.
el nu este proprietar, contractul de leasing nu ii permite sa transmita folosita.
multumesc mult de tot
o zi usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de leasing crissybmw crissybmw Buna ziua, am o "problema" daca pot spune asa. Am un amic care a fost director de vanzari la Bcr Leasing si si-a cumparat o masina in lesing, bineinteles cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Problema leasing AdrianaAdr AdrianaAdr Am cumparat o masina in aprilie 2009 prin intocmirea unui contract de vanzare cumparare de catre un birou de avocatura. Cumpararea s-a efectuat de la o ... (vezi toată discuția)