Buna ziua, am o "problema" daca pot spune asa. Am un amic care a fost director de vanzari la Bcr Leasing si si-a cumparat o masina in lesing, bineinteles cu beneficiile aferente (reducere de la dealer, nu plateste dobanda etc). Mi-a facut o propunere, sa "preiau" leasing-ul, dar proprietar sa ramana tot el, ca sa beneficiez in continuare de reducere, neplata dobanzii, dar sa facem o hartie la notar, ca dupa ce voi termina de platit masina, sa ramana a mea. Se poate face asta? Ce acte imi trebuiesc? Imi va emite chitanta dupa plata fiecarei rate? Sunt in mare dilema, mai ales ca i-am dat deja banii de avans, iar zilele astea urmeaza sa ne prezentam in fata notarului.
Va multumesc!
O varianta ar fi sa inchei cu el un contract de imprumut cu garantie prin care tu te angajezi sa achiti n rate in valoare de ..., la datele de ... (conform scadentarului de la BCR Leasing), iar el iti garanteaza cu masina, dupa care inregistrezi contractul la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (pentru a nu putea fi instrainata de cel care figureaza in continuare ca fiind proprietarul masinii).
Nu este obligatoriu insa pentru linistea ta, ar fi bine sa fie autentificat de un notar. La arhiva poti merge singura, completezi niste formulare, trebuie sa ai la tine originalul contractului si platesti o taxa in jur de 100 - 150 lei iar la finalul contractului, daca totul merge bine (si sper ca asa va fi), va trebui sa mergi din nou la Arhiva si sa radiezi inscrierea initiala.