avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate mika2010

Activitate mika2010

Soția nu lucrează iar cheltuielile de întreținere le plătesc eu. Separat ii bag in cont 1000 lei lunar pentru copil. Acest lucru nu îl consider a fi o problema. Ce mă doare este faptul că procedează așa cu copilul, indepartand-ul de mine. Problema cu divorțul este că anul trecut voia să terminăm căsnicia. Voia să vindem casa și să împărțim banii. Din păcate pentru ea, casa este moștenirea mea de la părinți. Când a auzit asta nu a mai adus vorba de divorț. In schimb mi-a ajuns la urechi vestea că după ce termină copilul școală o să-l ia și o sa se mute cu el în București. Daca face asta o sa inițieze eu procedurile de divorț. Sincer, nu știu deloc cum sa procedez. Credeți că ar fi mai indicat sa vorbesc fata in față cu un avocat?
Buna ziua!
Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație.
Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit neînțelegeri și certuri intre mine și soție. Drept răzbunare soția ia spus copilului că eu sunt un tata rău și nu la mai lăsat să vorbească sau să se joace cu mine. Locuiesc amândoi într-o cameră pe care o țin încuiată că sa nu pot intra. Copilul mă ocolește și nu vrea sa mai vorbească cu mine. Eu lucrez și sunt mai tot timpul plecat de acasă. Soția nu lucrează. Cu ea nu se poate vorbi normal pentru că țipă mereu când deschid vorba despre comportamentul ei. Ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? Eu vreau sa am o relație normală cu copilul, așa cum aveam inainte. Mulțumesc.
pneagu a scris:

Sunt angajata cu carte de munca ca si asistent social,
In acelasi timp am 4 luni pe an un contract de munca in Spania.

Exista o problema in tara. V-ati incalcat obligatiile asumate prin contract si ati fost salarizata fara sa depuneti activitate. Fiica dv., chiar daca va tine locul exemplar, nu este o acoperire legala si nu are nici o responsabilitate fata de persoana pentru care ati fost angajata. Asta ar trebui sa va ingrijoreze, o eventuala "vigilenta" (aiurea) a autoritatilor.

Sigur, asta e adevarat, doar ca fata a avut grija de persoana respectiva aceasta neavand niciodata vre-un repros de facut. Problema la care doresc un raspuns este daca pot beneficia de somaj din Spania. La aceasta intrebare as dori sa-mi raspundeti. Mentionez ca in Spania am dreptul la somaj pt 6 luni.
Sunt angajata cu carte de munca ca si asistent social, adica am grija de o femeie in varsta care este bolnava. In acelasi timp am 4 luni pe an un contract de munca in Spania. Ct timp sunt in Spania de femeia respectiva se ocupa fiica mea. Am dreptul la 6 luni de somaj in Spania, anul acesta, dupa incheierea contractului. Exista vre-o problema in sensul in care nu voi putea beneficia de somaj datorita faptului ca am carte de munca in Romania? Va rog sa-mi raspindeti la aceasta problema. Multumesc.
Am inteles, deci amenda este foarte mare. Probabil ca cel mai bine ar fi daca as avea pe cineva in cadrul ITM-ului. Numai astfel inteleg ca se poate rezolva problema fara prea mari sanctiuni.
OK, important este ca se poate. Amenda si toate celelalte cheltuieli o sa le platesc eu. Cat de mare poate fi amenda? Decat sa pierd 2 ani de indemnizatie pt cresterea copilului, prefer sa platesc eu amenda.
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Se poate inregistra un contract de munca sau un contract de colaborare, sau prestari servicii retroactiv? Intreb acest lucru deoarece am intrerupere pe cartea de munca 3 luni din 01.09.2009 pana in 27.11.2009 si din cauza aceasta nu pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Asta cu toate ca am cotizat in ultimii 10 ani fara intrerupere. Se poate face ceva? As vrea sa gasesc o firma care sa ma ajute cu un contract, dar nu stiu daca se poate si cat este de legal. Va multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Dar dupa incheierea perioadei de somaj, care este de 12 luni, voi putea beneficia?
Sunt in somaj din 27 noiembrie 2009 si insarcinata in 24 de saptamani,urmand ca nasterea sa aiba loc in prima jumatate a lunii Mai 2010.Pot beneficia de plata indemnizatiei de crestere copil dupa terminarea perioadei de somaj? Am aflat ca nu pot solicita si primi aceasta indemnizatie mai devreme deoarece am o intrerupere de 3 luni de la data incetarii contractului de munca pe perioada determinate pana la data inregistrarii dosarului de somaj.