avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Sunt in somaj din 27 noiembrie 2009 si insarcinata in 24 de saptamani,urmand ca nasterea sa aiba loc in prima jumatate a lunii Mai 2010.Pot beneficia de plata indemnizatiei de crestere copil dupa terminarea perioadei de somaj? Am aflat ca nu pot solicita si primi aceasta indemnizatie mai devreme deoarece am o intrerupere de 3 luni de la data incetarii contractului de munca pe perioada determinate pana la data inregistrarii dosarului de somaj.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:35, 24 Februarie 2010
Conform OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului Fiscal. Dvs spuneti de o intrerupere de 3 luni, daca aceasta intrerupere face parte din ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului din pacate nu veti beneficia de acest drept.
Dar dupa incheierea perioadei de somaj, care este de 12 luni, voi putea beneficia?
Buna seara,
dupa cum vi s-a spus mai sus, daca nu aveti intrerupere in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, veti benefia, chiar daca cele 12 luni a-ti fost in somaj
Daca dvs spuneti ca data probabila a nasterii este prima jumatate a lunii mai, asta inseamna ca dvs din luna mai 2009 pana la data nasterii sa fi avut venituri realizate, care sa aiba continuitate pentru a indeplini conditia de acordare a indemnizatiei. In cazul in care dvs nu va incadrati in conditii, aveti posibilitatea ca de aceasta indemnizatie sa beneficieze sotul dvs daca are stagiul de cotizare necesar. Va doresc sanatate si un bebelus sanatos !
Interventie moderator

Am rugamintea sa postati in continuarea acestui topic toate intrebarile pe care le mai aveti in legatura cu aceeasi problema. Multumesc!

Gabriela Pintea

mika2010 a scris:
Am lucrat neintrerupt pana la 31 august 2009. De la aceasta data si pana la 27 noiembrie am inrerupere pe cartea de munca. Din 27 nov am intrat in somaj. Sunt insarcinata in luna 7. Pot sa beneficiez de concediu medical post si prenatal?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in caz de somaj tehnic!!! anabell anabell Am si eu o nedumerire, poate ma puteti ajuta cu niste informatii. In luna mai 2009, am fost in somaj tehnic (75% din salariul brut), acum in iunie, am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)