avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract de munca retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract de munca retroactiv

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Se poate inregistra un contract de munca sau un contract de colaborare, sau prestari servicii retroactiv? Intreb acest lucru deoarece am intrerupere pe cartea de munca 3 luni din 01.09.2009 pana in 27.11.2009 si din cauza aceasta nu pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Asta cu toate ca am cotizat in ultimii 10 ani fara intrerupere. Se poate face ceva? As vrea sa gasesc o firma care sa ma ajute cu un contract, dar nu stiu daca se poate si cat este de legal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mika2010 , utilizator 19:09, 16 Martie 2010
buna ziua
se poate dar s-ar putea ca angajatorul sa primeasca amenda.in afara de contract el trebuie sa faca rectificari la toate declaratiile aferente ,se modifica si contributiile si sincer nu cred ca se baga cineva
Ptr ca un contract de munca sa fie inregistrat retroactiv..... nu cred ca se baga cineva. Este amenda certa.

Ptr un contract de prestari servicii retroactiv......... trebuia sa depuneti dvs contributiile aferente fiecarei luni. Cred ca si asta inseamna amenda.
OK, important este ca se poate. Amenda si toate celelalte cheltuieli o sa le platesc eu. Cat de mare poate fi amenda? Decat sa pierd 2 ani de indemnizatie pt cresterea copilului, prefer sa platesc eu amenda.
In cazul neinregistrarii cim la ITM in termenul legal, amenda este cuprinsa intre 3000-6000 lei.
mika2010 a scris:

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Se poate inregistra un contract de munca sau un contract de colaborare, sau prestari servicii retroactiv? Intreb acest lucru deoarece am intrerupere pe cartea de munca 3 luni din 01.09.2009 pana in 27.11.2009 si din cauza aceasta nu pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Asta cu toate ca am cotizat in ultimii 10 ani fara intrerupere. Se poate face ceva? As vrea sa gasesc o firma care sa ma ajute cu un contract, dar nu stiu daca se poate si cat este de legal. Va multumesc.

Da, se poate inregistra un c.i.m. din urma ...bineinteles, cu sanctionarea angajatorului respectiv ... posibil sa nu i se dea amenda, ci doar avertisment ...

P.S.
pe langa amenda pentru c.i.m., mai este si amenda pentru Revisal ;)

Alte discuții în legătură

Carte de munca garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,am si eu o intrebare in legatura cu cartea de munca ,am lucrat pana in data de 26 noi 2012 atunci mi-am dat demisia as vrea sa va intreb mai pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mitzulina Mitzulina Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am 29 de ani, am muncit 4 ani in Spania, interna (am ingrijit o batrana, care a decedat in 2008), drept ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - plata contributiilor mihaelamaca mihaelamaca eu nu mai lucrez si am ramas ansarcinata pot sami platesc darile din mana pt cartea de munca? (vezi toată discuția)