avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am 29 de ani, am muncit 4 ani in Spania, interna (am ingrijit o batrana, care a decedat in 2008), drept urmare, am mai ramas cateva luni, ca baby-sitter, ca sa ma pot intretine. Acolo, am beneficiat de asigurari medicale etc. Revenind in tara, nu am reusit sa ma angajez, avand in vedere ca nu am studiile definitivate, fiind si insarcinata in 4 luni; acum sunt in luna a 7-a. Problema mea este urmatoarea: stiu ca, pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, trebuia sa lucrez cu contract si sa cotizez la CAS si sanatate timp de 12 luni. In Spania, ultimul loc de munca nu a fost cu contract, deci nu pot beneficia de nimic de acolo. As vrea sa stiu, daca platesc cotizatia CAS si cea de sanatate pentru un an de zile, voi putea beneficia de vreo indemnizatie echivalenta cu salariul minim pe economie, pentru cresterea copilului pana la 2 ani, in afara alocatiei de stat? Mentionez ca nu sunt casatoria inca cu tatal copilului, urmand sa realizam aceasta (n.m. - casatoria) dupa nasterea coplilului. Va multmesc din suflet si astept cu nerabdare, cat mai repede, un raspuns.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:06, 28 August 2009
Buna seara.Da,dupa ce achitati 12 luni contributiile mentionate,veti putea beneficia de indemnizatie crestere copil
Multumesc mult pentru raspuns; insa, as dori sa primesc mai multe informatii. De exemplu: unde trebuie sa fac aceste plati (ITM, CASMB)?; pentru ca acum sunt total dezorientata, am lipsit atatia ani din tara, incat nu mai sunt la curent cu toate aceste proceduri. Dvs. spuneti sa achit timp de 12 luni, insa eu vreau sa achit suma integrala pentru cele 12 luni. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, ce sanse am? Poate stiti si vreo adresa din Bucuresti unde se efectueaza aceste plati. Inca o data multumiri.
Buna seara.La ITM.La ITM realizati contract de asigurat,la valoarea salariului care apreciati ca va convine ,de la salariul minim ,la cel cu o valaoare majorata,urmand ca dv sa achitati,aferent celor 12 cv impusa de ex la sal min se achita 188 ron.Atentie sa nu credeti ca daca platiti totul o data ,veti putea beneficia de indemnizatie mai devreme .In Bucuresti se achita la ITM teritorial,aferent sector in care domiciliati
Va multumesc nespus. Mi-au fost de mare ajutor aceste detalii. Eu locuiesc in sectorul 1, voi cauta adresa aferenta ITM sector 1 sau poate o cunoasteti dvs. O singura nelamurire as mai avea: asigurarile medicale trebuie si ele platite tot pentru un an sau pot beneficia de asigurarile viitorului meu sot, cu adeverinta de la locul lui de munca? Voi reveni in aceasta chestiune, pe masura ce voi rezolva mare parte dintre probleme. Inca o data, multumiri.
Buna seara.Ptr asigurarea de sanatate ,exista optiunea ca sotul la serviciu sa va inregistreze ca luata in intretinere,care se va reflecta in declaratia de sanatate a unitatii respective.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului uriasul_xxl uriasul_xxl Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema urmatoare. pe 15 septembrie 2010 mi-am dat demisia si de cateva zile am aflat ca sunt insarcinata. Ce pot sa ... (vezi toată discuția)
In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului eprocent eprocent [b]In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.[/b] Sotia este in prima luna de sarcina si de 3 luni nu mai este angajata. Ce trebuie facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Pot plati cartea de munca singura? ada2113 ada2113 1 Imi pot plati cartea de munca singura (nemaiavand in prezetn un loc de munca)? 2 Daca da pot face acest lucru retroactiv (cu 3 luni in urma)? 3 Daca ... (vezi toată discuția)