avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate sorincas

Activitate sorincas

Bună ziua. Mă interesează şi pe mine ce poate face poliţia în această situaţie? S[ fac eu reclamaţie scrisă? Preşedinta asociaţiei de proprietari mă trimite acum să vorbesc cu poliţistul de proximitate. Eu mă confrunt cu aceeaşi problemă într-un bloc de garsoniere unde din 2006 când au cumpărat unii din provincie care nu au stat niciodată acolo, închiriază (sigur fără forme legale) la tot felul de diverşi, majoritatea elemente antisociale. Au fost şi unii căutaţi de Interpol pentru porcăriile făcute în afară! Aşa-numitul proprietar (pt. că nu sunt sigur dacă e el sau maică-sa din Rm.Sărat) în vârstă de în jur de 30 de ani este plin de tupeu şi îmi zice mereu că face ce vrea el! Şi să nu mai vin la el la uşă când mă inundă, ba că apa curge de sus în jos (!), că sifonul de la baie e al blocului, că aşa e la bloc sau că aşa e românul! În afară de inundaţii permanente, deranjează noaptea aruncând cu lucruri grele, trântind sau bubuind pe podeaua pe care nu are nimic, fie că e 3.00, 4.00 noaptea sau 23.00. Iar asta se întâmplă deje de... ani de zile! Am mai fost la poliţie tot pentru această situaţie şi cel cu care am vorbit acolo a notat într-un caiet. Cam atât. Am ajuns să îmi cumpăr şi dopuri de urechi! Iar ultima dată când a inundat, după care la bloc au închis toată coloana de la baie până ar fi avut el de gând să îşi repare, tot individul era cu gura mare că de ce se închide apa, că de ce îi venim la uşă (ne-am adunat mai mulţi vecini atunci) la ora 23.00 pt. aşa ceva etc etc?! Nu are numere de contact permanente iar la uşă, aşa-numiţii chiriaşi, foarte dubioşi, nu deschid! Ms
Imi pare rau ca va contrazic, poate ca legal politia trebuie sa intervina dar nu prea are ce sa le faca... Asta nu este economie subterana, sa obtii bani mii de euro fara sa platesti nimic la statul asta care se plange mereu ca n-are si nu mai stie ce sa impoziteze?!? Eu am fost intr-o situatie din asta cand deasupra intr-un bloc amarat de garsoniere se practica regim de... hotel. Si zau ca nu m-ar interesa daca nu si-ar face reclama prin galagie noaptea ca ziua, sa ma oblige sa avem acelasi program, avand si tupeul sa-ti rada apoi in nas... ca oricum nu stii cine sunt, iar maine dispar si nici macar la administratie nu au aratat vreun act sau de platit intretinerea... iar proprietarul are acelasi tupeu: e casa mea si fac ce vreau (pe viata altora, nu?!?...).
Răspuns la discuția vecini galagiosi
Cam aceeasi problema: de mai bine de 3 ani deasupra inchiriaza la mica intelegere la tot felul de indivizi care nici nu stau un an plin. Stau intr-un bloc de garsoniere unde se aude cam totul noaptea chiar daca e deschis incet televizorul. Apartamentul de deasupra a fost vândut unora din provincie si... proprietarul (fiul lor) e un pusti care prefera sa stea la camin decat acolo. Si-au pus usa de metal si termopane crezand ca nu se mai aude nimic dar eu aud totul dedesubt prin pereti. Si nu numai eu si cei de alaturi dar astia vorbesc numai pe la colturi... Mai nou, se aduna acolo ca la program de bar pana dimineata, arunca lucruri de podeaua de beton care imi dau seama ca nu-i acoperita cu nimic, hohotesc, se alearga pe la 1-2 noaptea, se cearta la bautura, fac baie pe la 3, se striga, vorbesc ca pe camp etc etc. Mi-am stricat peretii batand, imi raspund si ei cu batai si ii aud apoi razand... se amuza pe socoteala si nervii altora facandu-le acelasi program! Ultima oara m-am dus sus pe la 2 noaptea si le-am spus ca data viitoare vin cu politia. Eram f. nervos. Incercasem sa adorm de vreo 10 ori... Niste puslamale cu tupeu, mi-au raspuns ca fac ce vor in casa. Apoi a fost ceva liniste dupa care spre dimineata au inceput sa se certe. Asa raspuns da si proprietarul ca face ce vrea la el in casa, inclusiv la administratie. I-am avertizat nu numai ca o sa ii gaseasca fara forme legale dar si cu Fiscul. Probabil ca nu inteleg ce inseamna sa stai legal si intr-un bloc nenorocit (iar daca stai la mica intelegere, cel putin sa nu faci pe nebunul!). Am fost la politistul de proximitate care si-a notat problema urmand sa vina acolo pe viitor. Din cate inteleg, pot da telefon la politie numai cand e chef sus sa se auda pana in strada?!? Eu cand m-am dus la usa si am sunat, nu s-a mai auzit nimic pe moment! Deci cum vine asta, altfel as fi eu raspunzator ca ii chem degeaba?!? Dar sa vina sa vada ce se aude la mine pe la 2-3 noaptea! Si stau si ma intreb: cand guvernul la ora actuala nu mai are de unde sa scoata bani in criza, de ce lasa economia asta subterana sa infloreasca, cea a inchiriatului la mica intelegere? Eu lucrez numai tura de noapte la stat si ajung acasa dupa 14 ore, iar impozit imi ia cam jumatate din salariu. Alti strang din aceste afaceri murdare sute de mii de euro pe an fara sa plateasca nimic statului! Am ajuns sa ma afecteze nervos si in timpul zilei situatia asta. Nu mai spun ca noptile cand nu lucrez, parca stau la panda sa le aud pasii si astept ce va urma: acum o sa miste niste lemne sau picioare de pat stricat pe podea, pe la 1 noaptea, o sa scape ceva care suna a pietre rostogolite, o sa inceapa sa rada ca istericii sau o sa-si umple cada pe la 3? etc... Am vazut intr-o alta tara tot in UE ca exista reglementari clare intre cel care inchiriaza si chirias, de ex. cat sa plateasca si cand poate sa il dea afara. Nimeni nu poate jongla cu preturile si nici sa aiba chriasi la mica intelegere. Totul se face acolo cu acte in regula. La noi, dupa ce ca stau si fara forme legale, isi mai bat joc si de ceilalti. Eu stau acolo de 16 ani,se stie cine sunt daca se intampla ceva, dar astia ar putea fi si infractori, nu? Pt. ca nimeni nu ii verifica cine sunt, e suficient sa plateasca intretinerea si gata, mersi, am rezolvat problema...