Buna ziua.
Am o intrebare,de fapt mai multe intrebari legate de acelasi subiect.
Neplata impozitului pentru venitul din inchirierea unui apartament este evaziune fiscala?Se pedepseste cu amenda sau chiar cu privare de libertate? Carei institutii se poate reclama o asemenea situatie?
De asemenea,alta intrebare: chiriasii erau obligati sa-si faca viza de flotant?Trebuia contract de inchirirere pentru asta? Care sunt consecintele daca stau fara a fi inregistrati la adresa respectiva?Amenda sau altceva?Unde se poate reclama situatia?
Multumesc celor care,sper,imi vor raspunde.
Neplata impozitelor aferente sumelor obtinute din inchirierea locuintelor este considerata a fi evaziune fiscala si este pedepsita prin lege, amenzile fiind cuprinse intre 50 si 1 500 RON.
Actele necesare pentru stabilirea vizei de flotant sunt:
- Formularul de cerere tip pentru stabilirea resedintei ;
- Actul de identitate al solicitantului, care sa nu fie expirat sau deteriorat – original si copie;
- Actul de identitate al proprietarului imobilului la care se solicita stabilirea vizei de resedinta – original si copie;
- Actul de proprietate al proprietarului – original si copie;
- Timbru fiscal in valoare de 1 leu;
In situatia in care solicitantul prezinta un contract de inchiriere incheiat cu proprietarul, in termen de valabilitate si înregistrat la Administratia financiara, prezenta proprietarului nu este obligatorie.
Chiriasul nu poate desfasurea procedura necesara obtinerii vizei de flotant in conditiile in care proprietarul spatiului unde locuieste nu intelege sa isi asume responsabilitatea si sa intocmeasca documentele legal prevazute si sa se prezinte la serviciul specializat
Aplicarea de eventuale sanctiuni este conditionata de contextul in care sunt constatate si consemnate faptele pentru care poate fi dispusa masura sanctionarii
Autoritatea care poate desfasura verificari privitor la statutul unei persoane care locuieste intr-un imobil este politia
Imi pare rau ca va contrazic, poate ca legal politia trebuie sa intervina dar nu prea are ce sa le faca... Asta nu este economie subterana, sa obtii bani mii de euro fara sa platesti nimic la statul asta care se plange mereu ca n-are si nu mai stie ce sa impoziteze?!? Eu am fost intr-o situatie din asta cand deasupra intr-un bloc amarat de garsoniere se practica regim de... hotel. Si zau ca nu m-ar interesa daca nu si-ar face reclama prin galagie noaptea ca ziua, sa ma oblige sa avem acelasi program, avand si tupeul sa-ti rada apoi in nas... ca oricum nu stii cine sunt, iar maine dispar si nici macar la administratie nu au aratat vreun act sau de platit intretinerea... iar proprietarul are acelasi tupeu: e casa mea si fac ce vreau (pe viata altora, nu?!?...).
Alte discuții în legătură
Viza flotant
bogdy29
Buna ziua!
Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant
ilal
Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de ... (vezi toată discuția)