avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate shatoura

Activitate shatoura

Răspuns la discuția Succesiune
Da, vă mulțumesc, nu sunt inconștientă sau absurdă, numai că viața în Ro este cum este, iar această sumă mi se pare mare. Întrebarea o reformulez , există o posibilitate legală să plătesc mai puțin ?
Discuție Succesiune
Mama a decedat in urma cu 7 ani. Eu nu am dezbătut succesiunea din lipsa de bani si cumva si pentru ca am fost unica fiică (întodeauna au fost alte priorități având doi copii studenți). Exista vreun mod de a face succesiunea cu mai putini bani?
Am consultat un notar si mi-a spus suma de 4..500 lei.
Dupa defuncta a ramas: un Ap. 3 camere in București sect. 2 , o mașină si 3,30 ha teren agricol in Jud. Dolj.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat competent!
puteti consulta lista medicilor de familie din raza sectorului /judetului dvs si puteti opta pentru oricare dintre ei . trebuie sa aveti cu dvs. C.I. original si copie si adeverinta de salariat ori chitanta de la o casa de asigurari ca ati platit sanatatea (in caz ca nu sunteti salariata )
Răspuns la discuția FORTARE DEMISIE
in nici un caz sa nu accepte . trebuie sa i se comunice in scris caci se restructureaza societatea si de la data la care ia in scris la cunostinta i se calculeaza 20 de zile lucratoare (atentie , nu calendaristice ) data cand v-a inceta CIM.
daca restructurarea reprezinta un procent din nr. de salariati va fi anuntat cu 45 de zile inainte )) pe care le v-a sta in preaviz
sa ceara 1 sau 2 salarii compensatorii (trebuie vazut contractul colectiv de munca la nivelul ramurii din care face parte compania)

sa faca cererea in scris si sa ia nr. de inregistrare la secretariatul societatii , deasemenea sa ceara in scris contravaloarea concediului de odihna neefectuat pe anul in curs .
Răspuns la discuția Conditii anulare permis de sedere
pace tie !
sotul tau are permis de sedere pe 5 ani . nu vad de ce si cine ar putea sa-i retraga valabilitatea permisului deja obtinut . dupa cum ai pus intrebarea , cred ca stai de o lunga perioada de timp afara din tara . ca sa fii sigura de ceea ce iti spun contacteaza Oficiul Roman Pentru Imigrari (fosta autoritate pentru straini) si te convingi singura .
ma3 salame !

mai este un aspect la care acum m-am gandit . tu intrebi cumva pt. ca sotul tau intentioneaza sa depuna actele pt. obtinerea cetateniei romane?
pup
pentru o mai buna informare cititi ''CODUL MUNCII '' art.42 (2), art. 46, art.47.
da, se poate sa lucrati ca muncitor detasat . sigur s-a semnat contract intre cele 2 firme .banii ii primiti de la societatea ''mama'' respectiv firma X.
despre ce contract colectiv pomeniti ca ati semnat ? sunteti lider sindical ?
cred ca ati semnat un contract individual de munca .
in cazul detasarii firma unde sunteti angajat cu CIM va plateste caci dvs. de ei sunteti angajat . iar ei au semnat un contract de prestari servicii unde pe o anumita perioada (de ex. 6 luni) dvs lucrati . chiar daca pontajul este facut de firma Y pe dvs va plateste firma X care incaseaza lunar contravaloarea muncii prestate de dvs pt. firmaY.
parerea mea personala este ca dintr-o greseala v-au pus sa semnati acea demisie .....este o eroare umana cel mai bine ar fi sa va duceti la sediul companiei pt. care lucrati si cereti o adeverinta pentru medicul de familie si vedeti ce va spun :)
Răspuns la discuția Conditii anulare permis de sedere
vrei sa spui ca are permis de sedere luat in calitate de membru de familie (fiind casatorit cu cetatean roman ) valabil 5 ani .
nu este necesara revenirea in tara . poate reveni oricand doreste fara vreo implicatie negativa .
ma3 salame !
corectati-ma daca gresesc intre firmele X si Y exista un contract de prestari servicii ? dumneavoastra ati fost detasat in baza unei decizii de detasare ? vi s-a inmanat o scrisoare de detasare ? un act ...sau verbal ati fost anuntat ?
f. important : ce s-a mentionat mai sus pe fluturasul de salarii sau pa statul de plata cand sunteti remunerat ati observat numele carei societati figureaza ?