Da, vă mulțumesc, nu sunt inconștientă sau absurdă, numai că viața în Ro este cum este, iar această sumă mi se pare mare. Întrebarea o reformulez , există o posibilitate legală să plătesc mai puțin ?
Mama a decedat in urma cu 7 ani. Eu nu am dezbătut succesiunea din lipsa de bani si cumva si pentru ca am fost unica fiică (întodeauna au fost alte priorități având doi copii studenți). Exista vreun mod de a face succesiunea cu mai putini bani?
Am consultat un notar si mi-a spus suma de 4..500 lei.
Dupa defuncta a ramas: un Ap. 3 camere in București sect. 2 , o mașină si 3,30 ha teren agricol in Jud. Dolj.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat competent!
puteti consulta lista medicilor de familie din raza sectorului /judetului dvs si puteti opta pentru oricare dintre ei . trebuie sa aveti cu dvs. C.I. original si copie si adeverinta de salariat ori chitanta de la o casa de asigurari ca ati platit sanatatea (in caz ca nu sunteti salariata )
in nici un caz sa nu accepte . trebuie sa i se comunice in scris caci se restructureaza societatea si de la data la care ia in scris la cunostinta i se calculeaza 20 de zile lucratoare (atentie , nu calendaristice ) data cand v-a inceta CIM.
daca restructurarea reprezinta un procent din nr. de salariati va fi anuntat cu 45 de zile inainte )) pe care le v-a sta in preaviz
sa ceara 1 sau 2 salarii compensatorii (trebuie vazut contractul colectiv de munca la nivelul ramurii din care face parte compania)
sa faca cererea in scris si sa ia nr. de inregistrare la secretariatul societatii , deasemenea sa ceara in scris contravaloarea concediului de odihna neefectuat pe anul in curs .
pace tie !
sotul tau are permis de sedere pe 5 ani . nu vad de ce si cine ar putea sa-i retraga valabilitatea permisului deja obtinut . dupa cum ai pus intrebarea , cred ca stai de o lunga perioada de timp afara din tara . ca sa fii sigura de ceea ce iti spun contacteaza Oficiul Roman Pentru Imigrari (fosta autoritate pentru straini) si te convingi singura .
ma3 salame !
mai este un aspect la care acum m-am gandit . tu intrebi cumva pt. ca sotul tau intentioneaza sa depuna actele pt. obtinerea cetateniei romane?
pup
da, se poate sa lucrati ca muncitor detasat . sigur s-a semnat contract intre cele 2 firme .banii ii primiti de la societatea ''mama'' respectiv firma X.
despre ce contract colectiv pomeniti ca ati semnat ? sunteti lider sindical ?
cred ca ati semnat un contract individual de munca .
in cazul detasarii firma unde sunteti angajat cu CIM va plateste caci dvs. de ei sunteti angajat . iar ei au semnat un contract de prestari servicii unde pe o anumita perioada (de ex. 6 luni) dvs lucrati . chiar daca pontajul este facut de firma Y pe dvs va plateste firma X care incaseaza lunar contravaloarea muncii prestate de dvs pt. firmaY.
parerea mea personala este ca dintr-o greseala v-au pus sa semnati acea demisie .....este o eroare umana cel mai bine ar fi sa va duceti la sediul companiei pt. care lucrati si cereti o adeverinta pentru medicul de familie si vedeti ce va spun :)
vrei sa spui ca are permis de sedere luat in calitate de membru de familie (fiind casatorit cu cetatean roman ) valabil 5 ani .
nu este necesara revenirea in tara . poate reveni oricand doreste fara vreo implicatie negativa .
ma3 salame !
corectati-ma daca gresesc intre firmele X si Y exista un contract de prestari servicii ? dumneavoastra ati fost detasat in baza unei decizii de detasare ? vi s-a inmanat o scrisoare de detasare ? un act ...sau verbal ati fost anuntat ?
f. important : ce s-a mentionat mai sus pe fluturasul de salarii sau pa statul de plata cand sunteti remunerat ati observat numele carei societati figureaza ?