avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoane care nu au avut niciodata medic de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoane care nu au avut niciodata medic de familie

persoana care a dobandit de curand cetatenia romana cum isi poate "gasi" medic de familie? care e procedura?...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:14, 28 August 2009
Poate merge sa se inscrie la orice medic de famile, are nevoie de un act de identitate si o adereinta ca este salariat.
Poate alege orice medic doreste, preferabil din localitatea de domiciliu.
Da, are drepturile si obligatiile cetateanului roman.
puteti consulta lista medicilor de familie din raza sectorului /judetului dvs si puteti opta pentru oricare dintre ei . trebuie sa aveti cu dvs. C.I. original si copie si adeverinta de salariat ori chitanta de la o casa de asigurari ca ati platit sanatatea (in caz ca nu sunteti salariata )
Va trebui anual sa prezinte medicului de familie o adeverinta de salariat. Unii medici cer aceasta de fiecare data cand mergi la ei.
De asemenea, la schimbarea angajatorului trebuie prezentata aceasta adeverinta.
Pentru a gasi un medic se poate apela si la cercul de prieteni care au deja un medic de familie.

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Conditie -coasigurat la sanatate miraj miraj buna ziua am urmatoarea situatie un angajat este casatorit cu o persoana de cetatenie ucraineana certificatul de casatorie este eliberat in Romania, si are ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu Ana1992 Ana1992 Buna ziua! As avea nevoie de o informatie Va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Eu sunt din Republica Moldova si urmeaza sa ma casatoresc cu cetatean roman ... (vezi toată discuția)