avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate nicuta

Activitate nicuta

Multumesc pentru clarificari.
Tatal meu a angajat un credit la o filiala a unei banci comerciale si totodata a incheiat si o asigurare de viata cu respectiva banca.La trei luni de la angajarea creditului a decedat in urma unui infarct.Eu cu mama mea suntem singurele mostenitoare si in aceasta calitate am intocmit un dosar in care solicitam ca plata creditului sa fie preluat de societatea de asigurari asa cum se prevedea in contractul anexa la contractul de credit incheiat cu banca.De la sediul central al bancii am primit insa o adresa in care mi s-a comunicat ca dosarul s-a respins pentru ca tatal meu nu ar fi declarat ca sufera de vreo boala la data incheierii contractului de asigurare.In prezent eu nu stiu ce sa fac, mai precis sa contest decizia de respingere a dosarului sau sa achit eu creditul? Nu mi se pare corect insa sa achit eu creditul din moment ce atat in contractul de acordare a creditului cat si in contractul de asigurare se face vorbire de acoperirea riscului de deces din orice cauza neprecizandu-se niciunde ca trebuia anuntata o eventuala boala, banca avand dreptul sa utilizeze indemnizatia de asigurare pentru rambursarea creditului.
Ma scuzati ca intrebarea mea este cam lunga, dar a trebuit sa prezint toata starea de fapt si sper sa ma ajutati.
Multumesc pentru informatii.
Stiu ca nu se inregistreaza la ITM, dar in cazul unei inspectii realizata de ITM daca gaseste o persoana fizica neautorizata ca presteaza un serviciu in baza unei conventii civile nu considera ca societatea desfasoara munca "la negru" chiar daca serviciul prestat este pe o durata determinata?
In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata?
Stiu ca Legea nr. 133/1999 cu privire la contractele de prestari servicii nu se mai aplica de la intrarea in vigoare a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.Am inteles ca in prezent singura reglementare ar fi dreptul comun - Codul civil insa nu stiu daca o conventie incheiata in temeiul acestui act normativ este considerat valabil de catre Inspectoratul Teritorial de Munca in conditiile in care prestatorul nu este persoana fizica autorizata.