avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate gina d

Activitate gina d

Discuție GRANITUIRE
AM SOLICITAT GRANITUIREA INTRE MINE SI VECINUL MEU .IN URMA PROBELOR ADMINISTRATE SI A EXPERTIZELOR EFECTUATE JUDECATORIA IMI ADMITE ACTIUNEA FORMULATA PRIVIND STABILIREA LINIEI DE HOTAR.PARATUL NU ESTE DE ACORD CU HOTARATEA INSTANTEI DE JUDECATA FACAND APEL, PRIN CARE CERE CONSERVAREA DREPTULUI DE SERVITUTE, MOTIVAND CA SINGURA CALE DE ACCES SPRE PROPRIETATEA LUI AR FII TERENUL MEU. PARATUL SI-A ZIDIT USA CARE II ASIGURA ACCESUL IN IMOBILUL LUI SI RESTUL PROPRIETATII ,USA PE CARE REFUZA SA O REDESCHIDA PE MOTIV CA SLABESTE STRUCTURA DE REZISTENTA.ACEST LUCRU ESTE COMBATUT PRIN RAPORTUL DE EXPERTIZA. IN VIRTUTEA RELATIILOR DE RUDENIE SI A BUNEI INTELEGERI S-A INTRAT LA AMBELE IMOBILE PE ACEEASI INTRARE( CURTEA MEA),DAR NU S-A PREVAZUT NICI O SERVITUTE DE TRECERE PE CELE DOUA FONDURI.ACUM JUDECATORUL A CERUT SA ADUCEM UN MARTOR CARE SA CONFIRME FAPTUL CA L-A VAZUT PE PARAT CIRCULAND PE USA (ULTERIOR A ZIDIT-O).AVAND IN VEDERE CA ACEASTA USA A FOST ZIDITA ACUM 3ANI , DE UNDE SA GASESC UN MARTOR CARE SA CONFIRME CA EL A CIRCULAT PE ACEA USA. CE POSIBILITATI EXISTA PENTRU A-MI APARA DREPTUL DE PROPRIETATE?
Buna ziua !Domnule avocat Petre am angajat avocat.Nu imi garanteza nimic in sensul ca se pare ca este o problema serioasa acea cerere reconventionala formulata de verisorul meu,prin care cere conservarea dreptului de servitute dobandit deja prin uzucapiune,facand trimetere la art.115-119 c.proc.civila raportat la art.616,611,489,1073-1o75c.civil.Precizez ca nu am convevit niciodata ca sa foloseasca drept cale de acces spre locuinta lui terenul meu,mai ales ca el avea intrare directa din strada,intrare pe care s- ia inchis-o in toamna anului 2008,fara sa -mi solicite intrarea prin curtea mea.A folosit-o DIN OFICIU,IAR EU OM DE BUNA CREDINTA nu am zis nimic,fapt care ma costa enorm acum.Legea permite asemenea smecherii,trezindu-te peste noapte ca tu ai acte ,ai intabulare ,ai carte funciara,dar nu poti sa te folosesti de proprietatea ta in liniste.In caz ca el obtine accesul prin curtea mea,neobligandu-l legea la nici o despagubire,pot sa cer stramutarea procesului la Bucuresti,contand pe sprijinul dvs?Daca raspunsul este afirmativ,care sunt demersurile necesare?Sunt din Tg-jiu,jud.Gorj.Va multumesc.
Am mostenit de la mama mea un teren sio casa compusa din 2 camere.Precizez ca nu s-a delimitat proprietatea mea printr-un gard de a vecinului meu(verisor primar)Exista gard doar la strada,de unde aveam intrari spre locuinte ambele familii.Verisorul meu circula si pe usa lui,dar folosea mai des intrarea prin curtea mea.Nu i-am zis niciodata nimic.Acum doi ani a renuntat la usa care facea posibila intrarea in locuinta sa,circuland prin curtea mea.Fiind rude ,nu am zis nici de data asta nimic.A lasat sa treaca suficient timp ca sa solicite acum o servitute de trecere acceptata.Mentionez ca nu am la strada decat o latime de 4,75m,suprafata care abia imi permite sa parchez masina mea.Lungimea suprafetei neconstruite fiind de circa 18 m.Cum pot sa demonstrez ca de fapt este vorba de inselaciune,toleranta,abuz de incredere si nu uzucapiune-prin folosinta de peste 30 ani?. Fac precizarea ca intre casa mostenita(acum 5 ani am demolat-o construind alta casa in spate) si casa lui a existat un culuar de 80 cm,care reprezenta calea de acces la care face trimitere.Prin demolare s-a marit curtea.Eu vreau sa fac delimitarea proprietatilor ,iar el nu-mi da voie considerand curtea mea curte comuna ,folosind curtea aproape in intregime nu doar 80 cm cat a fost initial.Ce sanse am sa intru in deplina proprietate si linistita posesie?
Sunt proprietara unui teren de 5 metri latime care se invecineaza cu alta proprietate care are latimea de 6 metri .Atat noi cat si vecinii am construit case din din hotar in hotar . Initial au fost 2 constructii cu o distanta intre ele de 80cm. Eu am demolat aceasta constructiie executant o alta constructie in spate ramanand in fata un teren de 22m lungime, iar a vecinului a ramas in fata.Casa vecinului avea o sala deschisa pe care ulterior a inchis-o fara aprobarea noastra .Mentionez ca si-a asigurat accesul din strada facandu-si o usa de intrare .Mai tarziu a inchis si aceasta intrare , circuland pe terenul nostru nemaiavand pe unde circula.Am luat legatura cu el spunandu-i ca vreau sa fac gard.El nefiind de acord pe motiv ca are drept de servitute la mine in curte.Am schita cadastrala cu intabularea terenului intr-un cuvant toate actele sunt in regula.Tacit s-a circulat pe la mine prin curte fara a-i interzice.Au intervenit niste probleme fapt care m-au determinat sa delimitez proprietatile, spunandu-i sa-si deschida iarasi usa pe care a inchis-o .Ce sanse am pentru a rezolva aceasta problema?