avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de servitute

Sunt proprietara unui teren de 5 metri latime care se invecineaza cu alta proprietate care are latimea de 6 metri .Atat noi cat si vecinii am construit case din din hotar in hotar . Initial au fost 2 constructii cu o distanta intre ele de 80cm. Eu am demolat aceasta constructiie executant o alta constructie in spate ramanand in fata un teren de 22m lungime, iar a vecinului a ramas in fata.Casa vecinului avea o sala deschisa pe care ulterior a inchis-o fara aprobarea noastra .Mentionez ca si-a asigurat accesul din strada facandu-si o usa de intrare .Mai tarziu a inchis si aceasta intrare , circuland pe terenul nostru nemaiavand pe unde circula.Am luat legatura cu el spunandu-i ca vreau sa fac gard.El nefiind de acord pe motiv ca are drept de servitute la mine in curte.Am schita cadastrala cu intabularea terenului intr-un cuvant toate actele sunt in regula.Tacit s-a circulat pe la mine prin curte fara a-i interzice.Au intervenit niste probleme fapt care m-au determinat sa delimitez proprietatile, spunandu-i sa-si deschida iarasi usa pe care a inchis-o .Ce sanse am pentru a rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:43, 16 Februarie 2010
Buna ziua,
Aveti toate sansele sa va rezolvati pozitiv aceasta problema.
1.
Atata timp cat in actele Dvs. de proprietate (contract cumparare, donatie, mostenire, etc.) nu este trecuta nici o servitute, ea nu exista.
Daca vecinul sustine ca exista o anume servitute de trecere, el trebuie sa faca proba ca are acest drept.
Nu Dvs. trebuie sa probati ca servitutea nu exista.
2.
Puteti sa va faceti gard fara a cere acordul vecinului daca gardul este integral pe proprietatea Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 ani gina d gina d Am mostenit de la mama mea un teren sio casa compusa din 2 camere.Precizez ca nu s-a delimitat proprietatea mea printr-un gard de a vecinului meu(verisor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema legata de accesul la proprietate cu ... Gabi12345E Gabi12345E Buna ziua! Am o problema legata de accesul la proprietate cu masina si parcarea parcarea/stationarea masinii pe un drum de servitute. Istoric: In 1960 un ... (vezi toată discuția)
Deposedare de proprietate stefanelul stefanelul Buna ziua, Recent am cumparat un teren. La cumparare, cand s-au efectuat masuratorile, am aflat ca vecinul a intrat pe acest teren cu un gard din lemn ... (vezi toată discuția)