avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o problema legata de accesul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o problema legata de accesul la proprietate cu ...

Buna ziua!
Am o problema legata de accesul la proprietate cu masina si parcarea parcarea/stationarea masinii pe un drum de servitute.
Istoric:
In 1960 un lot a fost impartit in 6 propritati. Acest lot se invecineaza in partea dreapta cu un alt lot de aceeasi lungime care are 2 proprietati (din 1970).
Pentru a se face cale de acces pe lotul mentionat anterior, fiecare proprietar a lasat in fata portii aproximativ 2.5m latime pe lungimea proprietatii sale.
Acest teren de 2.5m latime si aproximativ 100 de m se infunda intr-o alta proprietate si poarta numele de la "Intrarea P. N.G" ( aceasta fiind o abreviere pentru a nu folosi adrese specifice). Aceasta denumire se regaseste in prezent pe placuta montata de catre primarie, dar si in actele din 1960 si pe tot ce inseamna corespondenta (facturi la adresa). Pe Intrare sunt trasi stalpi de iluminat publici din beton, conducta de apa.
A doua proprietate de la lotul vecin, de cand a fost achiziotionata in 1970, desi nu a cedat teren, are adresa pe aceasta intrare. (Nu am o problema cu asta)
Acum... ultima proprietate de la strada principala, din lotul mentionat a fost a bunicilor, iar de anul trecut am mostenit aceasta proprietate.
Pe proprietate exista cadastru si intabulare din 2002. suprafata cedata in fata portii nu este intabulata.
Atat pe casa, cat si pe garaj avem autorizatie de constructie.
Vecinii gard in gard (a 5a proprietate de la strada principala) au cadastru si intabulare inclusiv pe suprafata din fata portii, iar stalpul de iluminat este incastrat in gard. Actele au fost facute dupa 2010.
Prin aceasta intabulare ma lasa fara acces la propritate, iar masinile sunt parcate in permanenta in fata portii. (Mentionez ca daca am avut nevoie sa intru cu masina nu a fost problema oamenii si-au mutat masinile)

Apoi a 4a proprietate de la strada principala... a fost vanduta si este la al doilea cumparator, neavand iesire din indiviziune. Ultimul cumparator fiind in urma cu aproximativ 1 an. (2021)

Zilele trecute am lasat masina in fata portii acestuia pentru a cara ceva. Si i-am blocat masina. Am lasat numar de telefon in geam si cand a avut nevoie (cam la 10 minute de cand am ajuns) am iesit pentru a muta masina in mai putin de 1 minut.
Insa vecinul a fost foarte deranjat de acest aspect. Cred ca ne am vazut intr un an de maxim 5 ori.

Numerotarea la case este consecutiva 1, 2, etc. si nu 1a, 1b....

Vreau sa stiu daca exista un articol in lege prin care sa imi pot parca masina in garaj, fara sa ma rog de toata lumea sa mute masina si fara sa am divergente cu vecinii ca le blochez masina. Si fara sa imi rup spatele daca am ceva de carat.

Ar mai fi de mentionat faptul ca undeva intre 2004 si 2006 a existat un proces, iar primaria a spus ca aceasta intrare este alee de servitute.

Ca idee nu vreau sa ma cert cu nimeni si nu ma intereseaza viata nimanui, in acelasi timp pt maxim 2 h pe zi cat merg la proprietate nu vreau sa aud nimeni ca e deranjant sa dea un telefon/mesaj si sa mi se vorbeasca nerespectos.



Alte discuții în legătură

Buna ziua! dețin un teren pe care am construit o casa, terenul ... iosios48 iosios48 Buna ziua! Dețin un teren pe care am construit o casa, terenul se afla in spatele a doua proprietăți, am drum de servitute de 3 m lățime, 56 m lungime, ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute gina d gina d Sunt proprietara unui teren de 5 metri latime care se invecineaza cu alta proprietate care are latimea de 6 metri .Atat noi cat si vecinii am construit case ... (vezi toată discuția)