avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate libelula222000

Activitate libelula222000

deci se poate monta sistemul chiar daca cele doua persoane se opun?
Buna ziua,

as dori o clarificare asupra legalitatii montarii unui sistem de monitorizare video intr-o scara de bloc. Sunt foarte multe astfel de sisteme de monitorizare in blocurile din Bucuresti.
Dorim sa montam un astfel de sistem de supraveghere pentru descurajarea infractionalitatii si a actiunilor din scara blocului care nu sunt tocmai civice( vandalizare a cutiilor postale, scrijelit pereti, etc).
Acest sistem este format din componente omologate( camere de supraveghere, echipament de stocare) si instalarea se face de catre o firma autorizata in acest sens. Locatarii scarii sunt de acord in proportie de 96%( prin semnatura privata a fiecarui locatar) cu montarea acestui sistem, dar avem doi locatari care nu doresc montarea acestui sistem.
Intrebarea este daca, legal, putem sa montam sistemul, chiar daca doi dintre locatari nu doresc acest lucru( nu doresc acest lucru mai mult din considerente financiare).
Multumesc!
Buna ziua,

Vroiam sa stiu daca un email are valoare juridica sau nu in cazul infatisarii la tribunal.

Multumesc!
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
Desprins din Codul Familiei, Sectiunea a II-a - Drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor

Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

Desprins din legea 368/2009 ca modificare a Ordonantei de Urgenta 60/2009:

"(2) Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire. "


Beneficiarul programului Prima Casa voi fi eu, care nu am imobil individual si nici in comun cu sotia(conform codului Familiei, ce a dobandit prin mostenire este bun propriu);

Am vorbit si la Fondul National de Garantare, am expus situatia mea si mi-au comunicat ca eu ca beneficiar sunt eligibil, iar sotia sa fie codebitor(coplatitor), chiar daca automat acest imobil achizitionat prin program va deveni bun comun(tot conform Codului Familiei art.30)
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
aveti perfecta dreptate.....dar nu la fel se gandeste si in cazul unui divort(ceea ce nu este cazul)...ea are o lucuinta mostenita, bun propriu, care la un anumit moment nu mi-a permis sa achizitionez o casa(programul prima casa) la care sa am si eu drept legal, pentru ca se considera bun comun, iar in momentul divortului eu practic raman cu buza umflata, pentru ca tot din cauza sistemului si a legilor "deosebite" ,la un anumit moment aveam locuinta comuna, dar la sfarsit nu mai e comuna..este proprie sotiei
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
care bun? cel achizitionat prin prima casa sau cel dobandit de sotie prin mostenire?

si daca cel dobandit prin prima casa devine comun(ceea ce este si normal) influenteaza lucrul asta eligibilitatea mea pentru a aplica prin prima casa?
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
pai chiar daca o sa cumpar numai eu(fara ca ea sa fie coplatitor) va deveni bun comun(dobandit in timpul casatoriei printr-un act de vanzare-cumparare)...legea nu face referire la ce va fi dupa achizitionare ci inainte de achizitionare;

doi la mana ce conteaza ca ea mai are un imobil atata timp cat nu ea aplica pentru credit(beneficiarul creditului trebuie sa fie eligibil)...eu asa gandesc..gresesc?
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
asadar sunt eligibil pentru programul prima casa, chiar daca sotia mea va fi coplatitor la noua casa..
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
dar conform cu cele de mai sus, se poate spune ca eu detin in comun cu sotia un imobil? pt ca eu nu detin individual nici un imobil
Răspuns la discuția Eligibilitate prima casa
sotia mosteneste 3/4 din 1/4 cat ii revenea mamei ei dupa succesiunea facuta dupa tata, iar cota de 1/4 din 1/4, care ii revenea tatalui vitreg, a fost cedata in favoarea ei.

Asta scrie in certificatul de mostenitor; succesiunea nu a fost facuta pentru casa, ca sa se si aplice acest act de mostenitor.

Acum se ridica si urmatoarea problema: Daca eu voi fi titularul de credit, iar eu nu am nici un imobil, nici o mostenire pot sa aplic pt acest program in conditiile in care sotia mea are situatia de mai sus(avand in vedere ca imobilul dobandit prin mostenire este bun propriu pt sotia mea intrucat, unu la mana, este mostenire si doi la mana este bun dobandit inainte de casatorie.

astept cu mare interes un rapuns si tin sa va multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

Cu respect,