avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Email--valoare juridica sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Email--valoare juridica sau nu?

Buna ziua,

Vroiam sa stiu daca un email are valoare juridica sau nu in cazul infatisarii la tribunal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:09, 20 Octombrie 2010
Poate avea valoare probatorie in functie de mai multe aspecte.
completati aceasta proba cu inscrisuri si cu alte acte precum si cu proba testimoniala si de ce nu, mai intai cu interogatoriul luat celui de la care provine e-mail-ul - ptr. ca, daca il recunoaste, nu trebuie sa mai demonstrati veridicitatea acestuia.
avocat Cristina Popescu
Este o forma moderna de comunicare, aplicatia cu cea mai larga raspandire pe Internet. E-mail-ul contribuie la perfectarea multor raporturi juridice comerciale, de exemplu. Exista posibilitatea de a avea o anumita valoare probatorie. Instantele judecatoresti aprecieaza, pe buna dreptate, cu prudenta aceste mijloace de proba deoarece "ele nu sunt la adapost de frauda si trucaj,si pot fi usor contrafacute".
(Maria Fodor- Probele in procesul civil)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Sorin Farcas, Consilier juridic
depinde daca instanta va considera ca e o proba utila, concludenta si pertinenta in solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mailul poate fi folosit ca proba in instanta? IulianGIG IulianGIG Pot fi folosite e-mail-urile in cazul deschiderii unei actiuni in instanta? (vezi toată discuția)
Emailul - proba in instanta ? so2ro so2ro Buna seara ! In instanta se poate proba ceva cu printscreenuri la emailuri ? Totodata, instanta ar putea aproba sa ma prezint in fata ei cu laptopul si sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului whitepigeon18 whitepigeon18 buna ziua, am 29 de ani, am fost casatorit, casatorie din urma cariea a rezultat un copil, care are in momentul actual 3 ani si 2 luni. am divortat, iar in ... (vezi toată discuția)