avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... emailul - proba in instanta ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

emailul - proba in instanta ?

Buna seara !

In instanta se poate proba ceva cu printscreenuri la emailuri ? Totodata, instanta ar putea aproba sa ma prezint in fata ei cu laptopul si sa imi deschid adresa de email pentru a proba ceea ce afirm ? Mentionez ca e vorba de un litigiu de munca in care fostul angajator nu recunoaste ca ar fi avut loc intre mine si el anumite corespondente. Doresc sa mai mentionez si faptul ca nu detin semnatura electronica.
Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 18:01, 10 Februarie 2011
In acest caz, judecătorul trebuie să aprecieze cu prudenţă aceste inscrisuri, ţinând seama că ele nu sunt la adăpost de fraudă şi trucaj, că pot fi uşor contrafăcute.

Potrivit legii, forţa probantă a acestor înscrisuri (inscrisuri electronice) este diferită, instanţa având posibilitatea de a le echivala sau nu, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor legale privind securizarea raportului juridic.
Ok,

Va multumec mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mailul poate fi folosit ca proba in instanta? IulianGIG IulianGIG Pot fi folosite e-mail-urile in cazul deschiderii unei actiuni in instanta? (vezi toată discuția)
Email--valoare juridica sau nu? libelula222000 libelula222000 Buna ziua, Vroiam sa stiu daca un email are valoare juridica sau nu in cazul infatisarii la tribunal. Multumesc! (vezi toată discuția)
E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)