Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza in urmatorul caz.
Este vorba de un teren de 2000mp, capatat in urma unei retrocedari. Pana in momentul in care pamantul sa fie dat proprietarului a fost lucrat de o batrana (acum de 80 de ani) care acum nu vrea sa il elibereze zicand ca are acte pentru el.
Am fost cu ea la primarie si s-a facut un proces verbal prin care asa zisele ei acte au fost declarate nule. Eu avand cadastru deja facut...
Dupa acest 'incident' cu primaria s-au iscat 2 probleme si inca o intrebare:
1) In 20 - 30 de ani de cand ea a 'stapanit' terenul a plantat o livada de pruni. In ziua in care i s-a zis la primarie ca nu are drept la acest teren a angajat un om si a taiat toti pomii. Nu am putut sa o conving sa ii lase si nici sa port o conversatie decenta cu ea. A lasat pe teren o gramada de surcele cu care nu se poate face nimic. Butucii grosi i-a carat la ea in curte si i-a facut lemne de foc pentru la iarna. As dori sa stiu ce zice legea despre taierea unei livezi. Daca exista vreo amenda pe care trebuie sa o plateasca...
2) Exista vre-o metoda prin care sa o oblig sa scoata si radacinile pomilor, sa stranga surcele lasate in urma pe teren? SI inca o problema, a construit un cotet de porci care este cam 90% pe terenul meu si 10% pe al ei. I-am zis ca trebuie sa elibereze spatiul, dar nu am avut nicio sansa sa o conving. Dupa paste o sa ma duc acolo si cred ca o sa fac plangere la politie (asa se procedeaza?) prin care in mod oficial sa ia la cunostinta (inca odata) ca trebuie sa isi ia cotetul. Dar daca nu o face sunt obligata sa il fac tandari si sa il desfintez cu forta. Ignorand catei pe care ii are in curte daca se poate...
3) Initial cand pamantul a fost retrocedat bunicii pe titlul de proprietate intra si curtea pa care ea o are. Dar cand s-a facut partajul si cadastrul am zis ca nu e frumos sa ii luam omului curtea si sa ii lasam doar locul pe care are casa. Dar din cate observ nu merita acasta curte. Se poate sa o dau afara din propia curte inainte de a fi facut partajul si restul actelor. Sau trebuie sa astept mai intai ca toate actele sa fie in regula si apoi sa ii iau si acesti 700 mp pe care i i-am lasat prima data.
Buna ziua,
Este vorba despre un teren retrocedat. Terenul este intr-o comuna din judetul Arges.
Actele au fost facute si totul parea sa fie ok. Problema a intervenit in momentul in care am batut la usa vecinei si i-am spus ca sunt noul propietar al terenului de langa casa ei. Pana in momentul de fata terenul a fost folosit(lucrat) de catre aceasta vecina. Raspunsul ei a fost ca si ea are acte pt el.
Am decis ca in primavara sa ma apuc sa fac gard etc si sa il folosesc. Dar cei din sat mi-au spus a facut masuratori pt cadastru pe la inceputul lui ianuarie. Intrebarea mea este ce anume poate sa faca aceasta batrana?
Cand a fost retrocedat terenul, acesta aparea ca 'parcela' a comunei, si nu ca proprietate a cuiva. Este posibil ca sa am o surpriza la primavara, si sa nu pot folosi acest teren cu toate ca impozitul este platit de mine, rolul este pe numele meu?