Am inteles ca indemnizatia de 85% din salariu aferenta concediului pre si postnatal se poate primi si prin intermediul postei. este adevarat?
Cum se poate verifica daca angajatorul depune cererea pewntru concediul pre si postnatal la ITM?
in luna aprilie 2009 a lucrat de pe 1 pana pe 9 iar pana pe 18 mai nu a mai lucrat
deci cred eu ca ne-am incadra ca a avut venituri si in aprilie si in mai.
nu?
Buna seara!
Sotia mea este insarcinata in luna a 7-a si avem nelamuriri cu privire la acordarea indemnizatiei de maternitate. Am inteles ca trebuie sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit dar intampinam urmatoarea problema: in luna a 8-a 2009 i s-a deschis carnet de munca in baza unui contract individual de munca din luna a 5-a 2009 anterior a lucrat cu contract individual de munca care nu este trecut in carnetul de munca. in perioada aprilie-mai 2009 nu a mai fost angajata dar nici in somaj. ea lucrand pana pe 9 aprilie 2009 la fostul loc de munca si la actualul loc de munca a inceput pe 18.05.2009 .
Multumesc frumos pentru informatii. Sunteti de mare ajutor.
daca nu sunt prea insistent as mai avea o intrebare:
Daca fostul angajator refuza sa-mi elibereze aceasta adeverinta sau angajatorul nu mai exista ce ar trebui sa fac?
Buna seara!
Am si eu o nelamurire cu privire la completarea carnetului de munca.
In luna august 2009 mi s-a deschis carnet de munca. Anterior am lucrat in baza contractelor individuale de munca timp de 5-6 ani. Ce ar trebui sa fac ca sa fie completat carnetul de munca cu toate datele anterioare deschiderii carnetului de munca?