avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie procedat pentru trecerea in carnetul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie procedat pentru trecerea in carnetul de munca a vechimii anterioare deschiderii acesteia?

Buna seara!
Am si eu o nelamurire cu privire la completarea carnetului de munca.
In luna august 2009 mi s-a deschis carnet de munca. Anterior am lucrat in baza contractelor individuale de munca timp de 5-6 ani. Ce ar trebui sa fac ca sa fie completat carnetul de munca cu toate datele anterioare deschiderii carnetului de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:51, 3 Februarie 2010
Faceti cerere catre ceilalti angajatori sa va emita adeverinte care sa contina:
1. Data angajarii
2. Functia
3. Salariu si eventualele modificari salariale + sporuri daca a fost cazul
4. Norma de lucru
5. Data desfacerii contractului individual de munca si art. cu care a incetat acesta.
Mergeti la ITM cu toate actele doveditoare si vi le trec ei in carnet retroactiv.
Solicitati adeverinte privind activitatea de la vechii angajatori, le vizati la ITM si in baza lor actualulangajator poate face mentiunile necesare.
Multumesc frumos pentru informatii. Sunteti de mare ajutor.
daca nu sunt prea insistent as mai avea o intrebare:
Daca fostul angajator refuza sa-mi elibereze aceasta adeverinta sau angajatorul nu mai exista ce ar trebui sa fac?
Angajatorul are obligatie legala sa va elibereze adeverinta si orice alt act in legatura cu activitatea desfasurata la el. Daca angajatorul nu mai existe va adresati ITM care detin si ei datele inregistrate de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca dee dee dee dee Buna ziua, o intrebare va rog frumos si un raspuns daca se poate. Se mai fac carti de munca? Am inteles ca se vor elibera doar adeverinte care atesta vechimea ... (vezi toată discuția)
Carte de munca retroactiv... Bbk Bbk Buna ziua, lucrez de aproape 2 ani la o firma,in domeniul vanzarilor.Atunci cand m-am angajat eu era perioada in care s-au scos cartile de munca si se lucra ... (vezi toată discuția)