avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca retroactiv...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca retroactiv...

Buna ziua, lucrez de aproape 2 ani la o firma,in domeniul vanzarilor.Atunci cand m-am angajat eu era perioada in care s-au scos cartile de munca si se lucra numai cu contracte (mentionez ca m-am angajat undeva in vara anului 2007), apoi cartile de munca s-au reintrodus iar eu am intrebat daca imi vor face si mie carte de munca si mi-au spus ca ei nu imi fac carte de munca retroactiv. Spuneti-mi va rog este bine? Multe persoane mi-au spus ca ar fi trebuit sa imi faca,dar mai bine intreb la dvs caci cunoasteti mai bine ca sa stiu cum procedez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 14 Iulie 2010
Buna ziua,
Nu este bine. Cartile de munca se pot deschide retroactiv. Mergeti la resurse umne si solicitati acest lucru. In cazul in care se mai gasesc de cumparat ei ar trebui sa va cumpere si sa va opreze de la data angajarii si pana in prezent toate modificarile de functii si salarii , daca ati avut.
buna ziua,

societatea este obligata sa va elibereze adeverinta de vechime pentru perioada lucrata anterior, asa cum este normal sa vi se cumpere carnet de munca ce va fi intocmit de inspectorul de personal al societatii (daca sunt tinute carnetele de munca la societate) sau de catre inspectorul ITM de care apartineti.
perioada in care s-au scos cartile de munca

Cartile de munca nu au fost scoase niciodata - adica desfiintate legal. Inca mai sunt valabile. Poate se aflau la scanat in aceea perioada.

Atatea vreme cat inca lucrati la aceasta firma, si contractul individual de munca este valabil, va poate deschide cartea de munca.

Adeverinta de vechime este o solutie utilizata atunci cand ati incetat contractul de munca cu respectiva firma.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Edbah, utilizator
Bbk:
1. Carnetul de munca este un document personal al dvs. in care sunt inscrise toate Contractele individuael de munca ale dvs.si atesta vechimea in munca.
2. Contractul individual de munca este actul prin care dvs. desfasurati munca la un angajator contra unui salariu.
3. Carnetul de munca se poate cumpara de catre angajator oricand si se poate completa de catre ITM si cu contracte individuale de munca mai vechi.
4. Daca nu aveti carnet de munca si nu se poate procura nu va faceti probleme. Vechimea dvs. in munca (perioada de cotizare) este evidentiata la Casa de Pensii in baza declaratiilor lunare facute de angajator.
5. Deci nu este nici o nenorocire daca nu aveti carnet de munca!
Sa fie sanatate (si fara carnet de munca)!
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu imi fac probleme de faptul ca nu s-ar inregistra aceasta vechime pt ca am si eu acasa acte care dovedesc acest lucru,dar mi s-ar fi parut normal sa imi faca carte de munca ,dar ei au refuzat,spunand ca nu fac retroactiv. Ce este de facut in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat la timp Mlucian Mlucian am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se ... (vezi toată discuția)
Iar probleme cu carnetul de munca buna ziua firma la care lucrez refuza sa imi faca carnet de munca desi sunt angajat de peste 1 an cu contract individual de munca pe 5 ore pe zi. motivul este ... (vezi toată discuția)