avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca neinregistrat la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca neinregistrat la timp

am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se mai poate face ceva????adica acei 2 ani daca ii mai pot recupera???daca firma ar fi de acord sa se duca sa declare acel contract trebuie platita o amenda din cate am inteles si daca o platesc pana la urma firma e afectata ???se paote sa-mi recastig acei 2 ani ???imi treuie neaparat acea vechime.cum ma sfatuiti si ce ma sfatuiti indrumati
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 13 Mai 2014
Legislatia in baza careia un CIM se inregistra la ITM a fost abrogata, in consecinta nu se mai inregistreaza astfel de CIM la ITM si nici nu se mai dau amenzi. CIM e valabil si fara inregistrarea lui la ITM.
Daca exista acte care sa dovedeasca ca s-a executat CIM (state de plata, pontaje, declaratii pensii, somaj) va puteti adresa instantei de judecata ca sa pronunte o hot jud in acest sens.
Fiind un litigiu de munca va puteti adresa si unui mediator.
"CIM e valabil si fara inregistrarea lui la ITM" pai si pot face dovada cuiva ca am lucrat intr-un domeniu si am experenta doar cu acel contract??
in ziua de azi unde te duci cere experienta si acolo facusem in domeniul in care acum imi doresc sa lucrez iar
Dovada o faci cu adeverinta de vechime sau carnetul de munca, nu cu CIM.
Un CIM dovedeste ca ai fost angajat la o societate nu si cat timp ai lucrat acolo.
Conf art 279 alin 1 CM vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
Angajatorul in cauza nu mai este pasibil de nicio amenda pentru acel c.i.m. din 2008.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Problema este la certificarea acelei perioade de catre ITM, fie in carnetul de munca , fie in adeverinta de vechime.
pai nu mi-a fost trecuta in cartea de munca nu a fost operat sa pot dovedi aceasta vechime

si imi poate da acea adeverinta daca nu mi-a operat cartea de munca???

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)