avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au retinut 2% , apoi impozit. Acum lucrez in invatamant si sunt trecuta la 25-30 ani vechime. Dar ce fac cu cei 2 ani si 7 luni , ca redactor? E vechime in munca , nu ? Si parca am vazut in nomenclator si functia de redactor. Ce trebuie sa fac? Multumiri !
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:43, 15 Ianuarie 2009
Solicitati unitatii la care ati lucrat ca redactor o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata si aceasta va fi apoi trecuta in carnetul de munca si se va lua in calcul perioadala vechimea in munca.
multumesc adelaida , am aceasta adeverinta , deci e simplu sa-mi treaca perioada aceasta. =D>
Mergeti cu adeverinta respectiva si carnetul de munca la ITM si un inspector va opera aceste date in el. E foarte simplu.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Daca societatea la care sunteti angajata in prezent are aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca adresati/va inspectorului de resurse umane pentru a va face aceasta inscriere, daca nu adresati-va ITM-ului pentru inregistrarea in carnetul de munca a acestei adeverinte.
Buna, am o problema asemnatatoare, doar ca eu sun inca angajata la firma respectiva si am aflat de curand ca nu mi-au inregistrat contractul de munca si lucrez 9 luni la ei, doresc sa mentionez ca am dat toate actele in afara de diploma de BAC, care este la faculate si cei de la faculate nu au vrut sa-mi dea nici copie dupa ea, de 2 ani de zile ma cert cu ei. Si acum cand am aflat contabila mi-a spus ca nu se poate sa se inregistreze contractul de munca fara diploma de BAC, si nu inteleg de ce pentru ca pe cartea de munca imi este specificat BAC-ul + i-am dat si adeverinta de la faculate. Dupa cate stiu eu se poate inregistra si cu buletinul daca ai carte de munca, un contract. Ce ar trebui sa fac? Daca plec pot sa le cer o adeverinta cum ca am lucrat la ei, chiar daca nu apar pe stat de plata? Asa am aflat ca nu sunt inregistrata la ITM cu contractul de munca.

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat la timp Mlucian Mlucian am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se ... (vezi toată discuția)
Carte de munca durusoctavia durusoctavia Inainte sa intru la facultate am lucrat pentru un an de zile ca invatator titular, insa cei de la inspectorat nu mi-au facut carte de munca. In schimb am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)