avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au retinut 2% , apoi impozit. Acum lucrez in invatamant si sunt trecuta la 25-30 ani vechime. Dar ce fac cu cei 2 ani si 7 luni , ca redactor? E vechime in munca , nu ? Si parca am vazut in nomenclator si functia de redactor. Ce trebuie sa fac? Multumiri !
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:43, 15 Ianuarie 2009
Adeverinta la care v-ati referit va poate fi emisa, dar fara viza ITM-ului intrucat la ITM nu sunteti inregistrat c.i.m.
Avand in vedere ca nu aveti c.i.m. incheiat si inregistrat la ITM, singura posibilitate de a va fi recunoscuta vechimea in munca lucrata la aceasta societate este sa introduceti o actiune in instanta.
In primul rand ca nu are legatura inregistrarea CIM cu copia diplomei de BAC. Angajatorul avea obligatia sa va aduca la cunostinta de la angajare ca trebuie sa depuneti dovada studiilor. Aceasta dovada o puteti face cu o adeverinta de la liceul la care ati promovat bacalaureatul si problema se rezola imediat. Adeverinta de la liceu o xeroxati si pastrati originalul. Angajatorul v-a tinut la negru si acest fapt este inegal.In 9 luni de zile trebuia sa va puneti intrebarea de ce nu semnati stat de plata. Vechimea o puteti constitui in instanta dar trebuie sa faceti dovada activitatii. Angajatorul care nu v-a inregistrat contractul si nu v-a platit contributiile aferente salariului nu va v-a elibera o astfel adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat la timp Mlucian Mlucian am lucrat in 2008-2010 la o firma,nu conteaza numele cu jumatate de norma si am semnat un contract de munca dar nu m-am uitat ca nu e inegistrat la itm,acum se ... (vezi toată discuția)
Carte de munca durusoctavia durusoctavia Inainte sa intru la facultate am lucrat pentru un an de zile ca invatator titular, insa cei de la inspectorat nu mi-au facut carte de munca. In schimb am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)