avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la celelalte locuri de munca nu am avut decat CIM, tb sa imi completeze in carnet retroactiv, si mi-au zis sa le aduc adeverintele astea. De la celelalte joburi am adeverinta de vechime neinregistrata la ITM, insa de la ultimul job imi tot spune ca nu mi o poate da neinreg. la ITM si ca mai dureaza (desi eu trecut 3 sapt de cand am plecat de la ei) ca contabila nu merge in fiecare zi la ITM!!!
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 14:33, 2 Mai 2007
Nu se trec in carnetul de munca doar adeverintele de vechime eliberate de ITM (daca, carnetele salariatilor unitatii unde ai lucrat sunt pastrate de itm) sau cele eliberate de societate, dar vizate de ITM (daca, carnetele de munca sunt pastrate si completate de unitate).
nu pot fi trecute in carnetul de munca decat adverintele eliberate pt. CIM-uri inregistrate la ITM:O
Ups..n am inteles nimic. Deci ma intereseaza ca firma de la care am plecat sa imi dea o adeverinta de vechime pur si simplu. La noul loc de munca dna de acolo a zis ca imi va rezolva ea situatia cu aceste adeverinte (le va inregistra ea sau ceva de genul), si ulterior va completa carnetul de munca pe care il deschide acum al aceasta firma.
Se poate asa ceva? Sau cum altfel sa rezolva situatia? Deci am 3 CIM uri si acum vor sa imi faca aici CM. Cum pot inreg celelalte CIM uri in CM?
1.legat cat de cat de acest subiect al adeverintelor.Daca de exemplu imi scot cartea de munca si merg la notariat dupa ce imi fac o copie xerox si o legalizez, ea poate fi luata in considerare in cazul in care imi pierd cartea de munca pe bune?in ideea de a-mi face alta si de a nu mai alerga pe la fostele locuri de munca.
2.daca societatea la care am lucrat a fost cumparata de o alta societate si vreau o adeverinta de la acel ,,fost'' loc de munca cum procedez? ideea este ca acea firma dupa ce a vandut a disparut de pe ,,ecran'':P
3.cartile de munca se tin la ITM sau la angajator?/daca vreau sa o cer pt o zi credeti ca mi-o vor da?
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2007
Gabriela71, utilizator
pt.tierry: fostii angajatori trebuie sa-ti elibereze adeverinte de vechime, vizate de ITM. Acestea le prezinti la actualul loc de munca pt. a fi inregistrate in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)