avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate adrian.rosian

Activitate adrian.rosian

Răspuns la discuția Suspendare indemnizatie insotitor
Multumesc pentru raspuns. Mi se pare o prevedere legala stupida si nimeni nu se sesizeaza
Răspuns la discuția hartuire prin telefon mobil
Pentru sunatul la interfon, inregistrarea a cel putin 2 zile consecutive cu o camera de filmat ar trebui sa fie o dovada (ma gandesc eu) suficienta ca sa obtineti si o expertiza grafologica pentru scrisul cu marker. La telefonul cu cartela doar compania de telefonie va poate spune (cred ca la solicitarea unui procuror) locatia exacta (coordonate) a locului de unde s-a sunat, cu posibilitatea compararii cu locurile unde declara individul ca a fost in momentul respectiv.

E dificil, oricum, de construit un asemenea caz si cred ca resursele politiei sunt limitate, de aceea cred ca probele va trebui sa le strangeti dvs.

Parere personala, nu cunosc legislatia in domeniu..
Buna ziua,

Mama mea este bolnava și a fost recent încadrata in grad de invaliditate 1 cu dreptul la o indemnizație de însoțitor.

Din motive subiective, mama mea este internata la un azil de bătrâni privat, unde achit o taxa lunara, parte din pensia de invaliditate, parte din propriul meu buzunar.
Ne-am bucurat de noua indemnizație (dacă se poate numi "bucurie" agravarea unei boli), pentru ca ne-ar fi o oarecare relaxare în achitarea contravalorii serviciilor azilului (repet, azil privat).

Din păcate, aflam ca legea 19, art. 92. alin. 2 suspenda plata indemnizației pentru persoanele aflate într-o instituție de asistenta sociala, fără a face distincția intre privat și de stat, sau, ma rog, orice alta forma.

Dupa cum vad eu lucrurile, indemnizația de însoțitor e folosita aici pentru plata serviciilor azilului, fapt echivalent cu plata salariului unui însoțitor, deci lucrurile acestea intra în conflict în mintea mea.

Exista vreo soluție pentru primirea acestei indemnizații?