avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suspendare indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suspendare indemnizatie insotitor

Buna ziua,

Mama mea este bolnava și a fost recent încadrata in grad de invaliditate 1 cu dreptul la o indemnizație de însoțitor.

Din motive subiective, mama mea este internata la un azil de bătrâni privat, unde achit o taxa lunara, parte din pensia de invaliditate, parte din propriul meu buzunar.
Ne-am bucurat de noua indemnizație (dacă se poate numi "bucurie" agravarea unei boli), pentru ca ne-ar fi o oarecare relaxare în achitarea contravalorii serviciilor azilului (repet, azil privat).

Din păcate, aflam ca legea 19, art. 92. alin. 2 suspenda plata indemnizației pentru persoanele aflate într-o instituție de asistenta sociala, fără a face distincția intre privat și de stat, sau, ma rog, orice alta forma.

Dupa cum vad eu lucrurile, indemnizația de însoțitor e folosita aici pentru plata serviciilor azilului, fapt echivalent cu plata salariului unui însoțitor, deci lucrurile acestea intra în conflict în mintea mea.

Exista vreo soluție pentru primirea acestei indemnizații?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:20, 5 Februarie 2010
In cazul mentionat de catre dvs ,din pacate raspunsul este negativ
Multumesc pentru raspuns. Mi se pare o prevedere legala stupida si nimeni nu se sesizeaza
Aveti perfecta dreptate
In mod eronat se apreciaza ca institutionalizarea persoanelor cu diferite afectiuni,degreveaza financiar apartinatorii.
In fapt ,este o strategie meschina de redus la maxim ajutorul financiar care ar trebui acordat anumitor categorii de persoane pentru asigurarea unui nivel decent de viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dementa senila degenerativa mixta. DanValentinMarcu DanValentinMarcu Tatal meu are acest diagnostic de dementa degenerativa mixta si este foarte greu de ingrijit. Are domiciliul pe buletin in Bucuresti si gradul de handicap si ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)
Despre pensie handicap agata61 agata61 Am pe mama operata in ianuarie 2009 cu dublu bypass la inima, iar tata are cancer laringian si accident cerebral cu semipareza dreapta. La aceste diagnostice ... (vezi toată discuția)