avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dementa senila degenerativa mixta.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dementa senila degenerativa mixta.

Tatal meu are acest diagnostic de dementa degenerativa mixta si este foarte greu de ingrijit. Are domiciliul pe buletin in Bucuresti si gradul de handicap si de insotitor il voi scoate in Ploiesti. Are flotant in Ploiesti. Intrebarea mea este daca se pot cumula pensia de handicap si pensia de insotitor cu pensia de batranete? Daca da, cum reusesc sa il internez la un azil privat si sa pot plati din veniturile sale ? Mentionez ca veniturile totale aproximate de mine depasesc 2000 lei. Este nevoie de un proces de interdictie ? Cu stima.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 15:26, 9 Februarie 2017
Indemnizatia de handicap si cea de insotitor se poate cumula cu pensia de limita de varsta. Il puteti interna la un azil, dar atunci se pierde indemnizatia de insotitor deoarece este institutionalizat., ramane cu indemnizatia de handicap si pensie, deferenta trebuie sa o platiti dvs.
buna , nu se pierde indemnizatia de insotitor deoarece azilu nu este tot una cu centru institutional pentru persoane cu handicap, problema fiind sa gasiti un azil sa vi-l accepte si pretul sa va puteti descurca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii persoane cu dizabilitati Maria2019 Maria2019 Daca o persoana cu dizabilitati care momentan este ingrijita acasa cu asistent personal va fi internata intr-un centru specializat ( are alzhaimer ,dificultati ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)