avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... despre pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

despre pensie handicap

Am pe mama operata in ianuarie 2009 cu dublu bypass la inima, iar tata are cancer laringian si accident cerebral cu semipareza dreapta. La aceste diagnostice ar beneficia de un plus la pensie? Aceste diagnostice se incadreaza in grad de handicap? Pun aceste intrebari deoarece medicamentele lor sunt scumpe, plus tot felul de analize care trebuiesc facute aproape lunar (pentru mama).
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 10:52, 14 Aprilie 2010
O persoană poate beneficia de urmatoarele categorii de pensie:
- pensie pentru limta de vârstă
- pensie de invaliditate
- pensie de urmaş
- pensie anticipată parţială
- pensie anticipată

Indemnizaţia pentru handicap şi pensia...de orice categorie, sunt două noţiuni diferite!
Agravarea stării de sănătate a părinţilor poate influenţa cuantumul pensiei, doar dacă părinţii beneficiază de pensie de invaliditate, prin încadrarea în gradul I de invaliditate şi desemnarea unui însoţitor.
Dacă părinţii beneficiază de o altă categorie de pensie, din păcate, agravarea stării de sănătate, nu influenţează cuantumul pensiei.

Pentru încadrarea în grad de handicap, trebuie să vă adresaţi instituţiilor specializate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
florisiris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru bolnavii de cancer mariusbarbacariu mariusbarbacariu buna ziua. marius ma numesc. mama a fost diagnosticata cu cancer mamar, gr. 3. am auzit ca are dreptul la o pensie de invaliditate. as vrea sa stiu unde ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)