avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate clubbero1

Activitate clubbero1

Răspuns la discuția Antecontract locuinta
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ma interesa in principal sa evit urmatoarea situatie: sa semnez antecontractul, sa dau avansul de 3000 de euro, dupa care sa constat ca apartamentul respectiv are sarcini sau ca l-a vandut altcuiva (presupunand ca daca nu are cadastru si intabulare pe fiecare apartament, nu pot trece antecontractul in cartea funciara ca sarcina). Cred ca riscul de a pierde avansul este destul de mare, mai ales ca imi impune si biroul notarial. Asa ca mai bine astept sa faca toate actele.
Buna seara!
Vreau sa cumpar un apartament nou cu "prima casa". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe fiecare apartament. Insista sa semnam antecontractul inainte de a primi cadastrul, intabularea, extrasul de carte funciara pe fiecare apartament.
1. Este ok din punct de vedere juridic sa semnez un antecontract pentru un apartament avand in vedere ca nu are aceste acte (teoretic toate apartamentele din bloc seamana si ar putea sa imi dea apoi pe oricare).
2. Cine face solicitarea de extras carte funciara pt. informare, eu sau vanzatorul? Daca nu are acte pt fiecare apartament, nu cred ca pot face eu cerere pentru extras c.f.
3. Ce acte sunt necesare la semnarea antecontractului pt un apartament nou?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare auto
Multumesc mult!
Buna ziua! Am vandut o masina (rabla) unei persoane pe care o cunosc, contractul de vanzare-cumparare fiind inregistrat la o firma specializata. Cumparatorul trebuia sa mearga la politie sa inmatriculeze masina, dar nu a facut-o si nici nu intentioneaza sa o faca. In prezent circula cu masina, actele fiind pe numele meu. In plus, de la administratia financiara (unde am declarat impreuna cu noul proprietar ca masina ii apartine) imi vin somatii sa platesc impozitul din urma. Ma tem ca in cazul in care noul proprietar primeste amenzi (din cauza neintretinerii masinii) sau daca face un accident as putea fi gasit eu vinovat. Ce pot sa fac? O declaratie la notariat ca nu mai conduc acea masina? Cum ar trebui sa procedez cu organele fiscale?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția CASCO - Dauna prin regres RCA
Va multumesc pentru amabilitate.
Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru constatare amiabila. Din pacate au un singur birou, sunt neseriosi, am stat la rand 3 zile consecutiv, nu am reusit sa intru. In plus am citit pe net despre reparatiile cu piese second hand, service-uri dubioase, neplata daunelor.
Din fericire pagubitul avea CASCO. L-am convins sa deschida dosar pe CASCO la firma lui de asigurari, iar firma lui sa faca regres impotriva firmei la care eu am RCA.

Intrebare: Exista posibilitatea ca eu sa fiu chemat in instanta pentru plata vreunei sume, daca societatea cu CASCO nu reuseste sa recupereze banii de la societatea de RCA?

Va multumesc.