Buna ziua! Am vandut o masina (rabla) unei persoane pe care o cunosc, contractul de vanzare-cumparare fiind inregistrat la o firma specializata. Cumparatorul trebuia sa mearga la politie sa inmatriculeze masina, dar nu a facut-o si nici nu intentioneaza sa o faca. In prezent circula cu masina, actele fiind pe numele meu. In plus, de la administratia financiara (unde am declarat impreuna cu noul proprietar ca masina ii apartine) imi vin somatii sa platesc impozitul din urma. Ma tem ca in cazul in care noul proprietar primeste amenzi (din cauza neintretinerii masinii) sau daca face un accident as putea fi gasit eu vinovat. Ce pot sa fac? O declaratie la notariat ca nu mai conduc acea masina? Cum ar trebui sa procedez cu organele fiscale?
In functie de clauzele contractuale inserate in cuprinsul contractului de vanzare cumparare al autoturismului cu privire la competenta teritoriala a instantei care va solutiona eventualele litigii, adresati-va judecatoriei in raza teritoriala a careia aveti domiciliul.
Daca nu exista prevederi contractuale cu privire la instanta competenta, va veti adresa instantei in raza teritoriala a careia isi are domiciliul cumparatorul.
Formulati o actiune în cuprinsul căreia sa solicitati sa se constate ca a operat transferul dreptului de proprietate al autoturismului in patrimoniul cumparatorului.
Dupa ce hotararea va ramane definitiva si irevocabila, adresati-va organului fiscal competent in vederea radierii autoturismului de pe rolul fiscal al dvs.
Subliniez ca actiunea pe care va sugerez sa o inaintati este viabila numai in cazul in care doriti ca situatia juridica sa ramana astfel, in situatia in care doriti sa va revina in proprietate autoturismul, se schimba si ceea ce solicitati instantei.
Ceea ce v-am propus reprezinta o cale sigura si nu neaparat cel mai rapid mod (termenele in instanta se stabilesc la o luna/zile calendaristice)
Radiere autoturism
ancapop85
Buna ziua. Sunt intr-un impas si ma gandeam ca poate puteti sa-mi dati un sfat. Cu 2 ani in urma sotul meu a vandut un autoturism unui coleg de serviciu si au ... (vezi toată discuția)
Radiere
ASZALOS
Care este procedura pentru radierea unui autoturism vandut(2005) numai cu un proces verbal de mana?!Ce se pote face in acest sens,ca impozitul tot eu ... (vezi toată discuția)