avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autoturism

Buna ziua. Sunt intr-un impas si ma gandeam ca poate puteti sa-mi dati un sfat. Cu 2 ani in urma sotul meu a vandut un autoturism unui coleg de serviciu si au convenit sa nu o radieze pana la inceputul anului urmator pentru ca aveam deja platit impozitul pe anul respectiv. A trecut si urmatorul an si radierea tot nu s-a facut,convenind din nou sa plateasca impozitul impreuna pana cand vor gasi o zi libera pentru a rezolva problema radierii. Anul acesta am zis ca nu se mai poate sa o tinem tot asa si am facut presiuni asupra cumparatorului sa vina cu noi sa o radiem insa el ne-a zis ca a vandut-o la randul lui altcuiva si nu vrea sa mai vorbeasca cu noi. Ce posibilitate avem noi acum de a radia aceasta masina fara a fi nevoie sa mai apelam la cumparator?
Cel mai recent răspuns: ancapop85 , utilizator 11:46, 4 Mai 2010
O puteti radia in baza actului de vanzare pe care l./ati incheiat cu cumparatorul
~ Conținut șters la cerere ~
... asta daca mai detineti documentele masinii in original, daca nu actiune in instanta
Nu avem contract de vanzare-cumparare, am pastrat doar cartea masinii. Asa e cand iti faci de lucru cu un prieten!
Formulati o cerere de chemare in judecata in cuprinsul careia sa solicitati instantei sa constate transferul dreptului de proprietate asupra atutoturismului din patrimoniul dvs. in patrimoniul cumparatorului.
Trebuie sa aveti cel putin un inceput de dovada scrisa din cuprinsul careia sa rezulte faptul ca s-a convenit in sensul de a instraina respectiv in sensul de a dobandi autoturismul.
Ma refer la un contract de vanzare cumparare incheiat sub semnatura privata (nu a fost facut pe cale notariala)
Cand ma refer la faptul ca TREBUIE sa detineti acest inscris, am in vedere faptul ca doriti o procedura rapida, maxim doua termene daca partea adversa nu se opune.

Ulterior obtinerii sentintei, dupa ce va ramane definitiva si irevocabila (va adresati instantei care a pronuntat sentinta cu o cerere in cuprinsul careia solicitati legalizarea acesteia cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila), o veti prezenta organului fiscal in a carei evidenta se afla autoturismul.

Alte discuții în legătură

Dacie mostenita fara acte cipry_blue cipry_blue Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor intr-o problema destul de urgenta. Tatal meu a decedat in urma cu sapte ani si in urma lui am ramas 3 mostenitori: ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism ignat_adi ignat_adi Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism pe care l am vandut si nu stiu in ce parte a tarii este? nicola danut nicola danut salut,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.C u un an in urma am vandut un autoturism la un ,,prieten\"cu care pt moment nu am facut nici un act ... (vezi toată discuția)