Buna ziua. Sunt intr-un impas si ma gandeam ca poate puteti sa-mi dati un sfat. Cu 2 ani in urma sotul meu a vandut un autoturism unui coleg de serviciu si au convenit sa nu o radieze pana la inceputul anului urmator pentru ca aveam deja platit impozitul pe anul respectiv. A trecut si urmatorul an si radierea tot nu s-a facut,convenind din nou sa plateasca impozitul impreuna pana cand vor gasi o zi libera pentru a rezolva problema radierii. Anul acesta am zis ca nu se mai poate sa o tinem tot asa si am facut presiuni asupra cumparatorului sa vina cu noi sa o radiem insa el ne-a zis ca a vandut-o la randul lui altcuiva si nu vrea sa mai vorbeasca cu noi. Ce posibilitate avem noi acum de a radia aceasta masina fara a fi nevoie sa mai apelam la cumparator?
Nu exista nicun raspuns la momentul la care am postat eu mesajul.
Procedura ar fi aceeasi in opinia mea numai ca va trebui sa solicitati si probatoriul cu martori.
De aici trebuie sa rezulte ca a existat vointa amandurora de a instraina si respectiv de a cumpara, numai ca nu a fost materializata intr-un inscris.
Instanta sa constate ca nu mai sunteti in posesia autoturismului deoarece posesia acestuia este a cumparatorului.
Pentru a va asigura de corectitudinea procedurii in fata instantei, cel putin, adresati-va unui avocat.
In principiu solutia trebuie sa fie cea pe care am expus-o in mesajul anterior.
Radiere autoturism
ignat_adi
Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)